Trecerea de la iarnă la primăvară – alimentația corectă

Schimbările meteorologice produc de multe ori schimbări şi la nivelul stării noastre de sănătate, sau cel puţin la nivelul dispoziţiei.

Primăvara este simbolul noilor începuturi. Este anotimpul tinereţii, al vitalităţii şi prospeţimii. Stilul de viaţă sedentarist abordat în timpul iernii trebuie înlocuit cu plimbări mai multe în aer proaspăt.

Trecerea de la iarnă la primăvară - alimentația corectă

Trecerea de la iarnă la primăvară – alimentația corectă

Este o ocazie excelentă să faci puţină ordine în frigider, în cămară şi în farfuria din care mănânci.

Eliberează rafturile de conserve şi aprovizionează-le cu verdeţuri şi fructe din belşug.

Ai nevoie de o detoxifiere generală, de o retonifiere a psihicului şi de un plus de bună dispoziţie! Începe din interior, pentru a vedea şi semnele la exterior.

 

7 sfaturi pentru dieta de primnăvară

1. Alimentele crude. Legumele şi fructele nepreparate reprezintă principala sursă de hrană vie pentru organism.

Primăvara este un anotimp excelent pentru renunţarea la mesele bogate în carne și grăsimi.

Le poţi înlocui cu produse proaspete, verdețuri, cereale, fructe și legume zemoase.

2. Alimente cu gust amar. Evită condimentele, zahărul şi sarea. Consumă în schimb alimente cu gust amărui, precum păpădia, rucola, andivele, secara sau anginare. Acestea ajută la reglarea funcţiilor hepatice şi biliare.

3. Înlocuieşte murăturile cu suc de lămâie, socată şi alte sucuri naturale din fructe şi legume, sau vinuri medicinale.

4. Legume verzi, bogate în fier, care alungă oboseala. Adaugă mai multă verdeaţă în meniul tău zilnic: pătrunjel, salată, urzici sau păpădie. Acestea curăţă sângele şi întăresc sistemul imunitar.

5. Fructe uscate. Poţi păstra stafidele, curmalele, smochinele şi nucile, şi adaugă în plus câteva migdale, alune şi seminţe de dovleac, de in sau de floarea soarelui. Lintea, fasolea şi orezul brun sunt de asemenea recomandate la acest capitol.

6. Ceaiuri de primăvară. Există plante medicinale care se potrivesc fiecărui anotimp în parte. Pentru primăvară, se recomandă ceaiurile de flori: de rozmarin, de iasomie, de muşeţel, de creţişoară, de hibiscus sau de lemn-dulce.

7. Lichide din belşug. Nu uita de hidratare. Doi litri de lichide – ceai, sucuri de fructe sau apă de izvor întregesc dieta de primăvară, împrospătează sângele şi ajută în eliminarea toxinelor.

Dieta potrivită poate combate astenia de primăvară şi ţine departe depresia.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.