Ceai de Păducel – Tratament Pe Termen Lung Pentru Hipertensiune și Colesterol

Păducelul este pe raftul dintâi în magazinele de tip naturist. Are faimă de medicament vegetal extrem de important în fitoterapie. Se foloseşte toată planta, inclusiv frunzele, florile şi fructele. Este cunoscut mai ales pentru rolul major în tratarea afecţiunilor inimii. Se recomandă de asemenea persoanelor cu pietre la rinichi sau la vezica biliară.

Păducel (Crataegus monogyna)

Păducel (Crataegus monogyna)

Păducel – Proprietăți

Păducelul (Crataegus monogyna) are un miros ciudat şi un gust amărui. Dar să nu uităm că este un medicament, şi medicamentele sunt în mare parte neplăcute la gust. Este un bun diuretic şi ajută enorm în reglarea bolilor cardiovasculare.

Fructele de păducel sunt roşii, dar se pot întâlni şi specii cu fructe negre – care sunt ceva mai dulci. Conţine o gamă variată de vitamine, minerale şi substanţe active benefice pentru organismul uman.

Indicații terapeutice

Păducelul este recomandat în special bolnavilor cardiaci. Este cunoscut că această plantă are efect sedativ, de relaxare a muşchilor netezi ai inimii. Are rolul important de a dilata vasele de sânge şi de a reduce presiunea miocardului. Este recomandat în:

• Palpitaţii şi oboseală
• Anxietate
• Tahicardie paroxistică
• Bradiaritmie
• Angina
• Insuficienţa cardiacă congestivă
• Hipertensiune
• Arterioscleroză
• Cancer

Ceai de păducel

Cel mai popular preparat din păducel este ceaiul de păducel. Acesta se poate face şi acasă, folosind o lingură de fructe uscate la 2 căni de apă fierbite. Se lasă la infuzat 10-15 minute, şi se bea de 3 ori pe zi, pe termen lung. Se poate adăuga zeamă de lămâie pentru a conserva substanţele active ale păducelului.

Important! S-a demonstrat că prepararea păducelului prin fierbere, sub formă de ceai, distruge substanţele active ale plantei. Se recomandă consumul de tinctură sau pulbere de păducel. Aceste preparate păstrează mult mai bine principiile şi proprietăţile plantei.

! Contraindicații și precauții

Păducelul interacţionează cu alte medicamente. Cei care urmează un tratament cu medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale nu sunt sfătuiţi să consume simultan ceai de păducel. Se recomandă consultarea medicului.

O doză prea mare de păducel poate duce la scăderea tensiunii arteriale sau la hipotensiune. Simptomele de leşin şi ameţeală sunt primele care apar în acest caz.

Fructele de păducel nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau celor care alăptează, dar nici copiilor. Păducelul poate duce la alergii. Cei care suferă de alergii la căpşuni, trandafiri, vişine, caise, pere sau mere, pot în aceeaşi măsură să fie afectaţi de păducel.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.