Din Minunile Scorţişoarei

Scorţişoara joacă un rol dublu în ceea ce priveşte efectele benefice pe care le are asupra sănătăţii noastre. Ete atât un condiment şi un conservant natural de excepţie, cât şi un medicament-minune pentru organismul uman.

Din Minunile Scorţişoarei

Scorțișoara – Proprietăți și origini 

___________________________________________________________________________________________

Scorţişoara este de fapt coaja unui arbore, măcinată ulterior sub formă de pulbere, sau rafinată ca ulei esenţial. Se găseşte şi sub formă tubulară de baton. Soiul cel mai bun, lipsit de toxicitate, este scorțișoara de Ceylon, produsă în India, Sri Lanka. Aceasta se poate procura de la magazinele specializate. Scorțișoara de Cassya (care se vinde pe la noi) conține o substanță care în cantități mari poate fi toxică. Încă din Evul Mediu, scorţişoara era folosită ca şi aromatizant sau condiment natural pentru sosuri, deserturi şi vinuri.

Din punct de vedere medical, scorţişoara are efect antioxidant, antimicrobian, antifungic şi anti-coagulant la nivelul sângelui. Este un aliment care joacă un rol esenţial în reglarea glicemiei şi a colesterolului. Stimulează producţia de insulină, şi combate diabetul zaharat. Se recomandă în stările de răceală şi gripă, dar şi în curele de slăbire sau în menţinerea tinereţii. Stimulează de asemenea memoria şi îmbunătăţeşte funcţia cognitivă.

Scorțișoara – Beneficii și indicații terapeutice

___________________________________________________________________________________________

• Tratează migrene şi dureri de cap
• Alungă stările de oboseală şi stres
• Stimulează memoria
• Combate epidemiile
• Ajută în infecţiile HIV
• Tratează diabetul de tip 2
• Elimină candidoza
• Ajută în leucemie şi cancer limfom
• Ameliorează durerile de artrită
• Inhibă dezvoltarea bacteriei E coli
• Combate alterarea produselor alimentare
• Ajută la eliminarea kilogramelor în plus
• Combate căderea părului

1. Scorţişoara şi diabetul

Studii recente au demonstrat că bolnavii de diabet se pot trata cu scorţişoară. Se recomandă un gram de scorţişoară pudră în fiecare zi, timp de cel puţin o lună.

2. Scorţişoara slabeste 

Scorţişoara scade apetitul când apare tendinţa de a mânca ceva dulce . Doar mirosul de scorţişoară poate alunga dorinţa de a mânca ceva. Specialiştii recomandă folosirea unui mix de scorţişoară, coajă de portocală, vanilie şi cafea în acest sens. Se poate adăuga şi un pic de ulei de mandarină sau pudră de scorţişoară în mâncăruri, pentru a diminua pofta de mâncare.
Pont! Guma cu aromă de scorţişoară împrospătează respiraţia!

3. Scorţişoara şi sistemul imunitar

Este dovedit că scorţişoara are efect antiviral şi antimicrobian. Are capacitatea de a elimina microbii şi frisoanele. Se poate folosi o picătură de ulei de scorţişoară în puţină miere de albine pentru tratarea stărilor de gripă şi răceală. Inclusiv microbii din aer pot fi distruşi cu ajutorul uleiului de scorţişoară difuzat în cameră.

Uleiul de scorţişoară vindecă dereglările intestinale. Se iau 1-2 picături de ulei de scorţişoară, dizolvate într-o linguriţă de lapte praf, de 3 ori pe zi.

Împotriva tusei seci, se recomandă beţe de scorţişoară dizolvate într-o cană cu apă. Se bea pentru calmarea gâtului iritat.

4. Scorţişoara şi tinereţea

Acest alimente conţine o cantitate mare de antioxidanţi care luptă împotriva îmbătrânirii precoce datorare stresului zilnic. Se pot consuma în acest sens suplimente alimentare, cum sunt capsulele de scorţişoară. Scorţişoara redă strălucirea pielii şi ajută în memorie. Se poate bea o infuzie de scorţişoară, de 3 ori pe zi, pentru relaxare şi vitalitate.

5. Scorţişoara şi bătăturile

Se face un preparat din 2 linguri de scorţişoară, sucul de la 5 lămâi, o lingură de ulei de măsline, un sfert de lapte integral şi o jumătate de cană de apă. Se pun picioarele în acest amestec timp de 15 minute, pentru revitalizarea pielii crăpate de pe tălpi.

___________________________________________________________________________________________

Scorțișoara – Contraindicații 

– Scorţişoara este contraindicată în doze mari la femeile însărcinate şi copii. Consumul exagerat de scorţişoară este toxic şi poate duce la iritarea buzelor şi a cavităţii bucale, sau la alergii la nivelul pielii.

– Nu se recomandă persoanelor afectate de cancer de sân. Scorţişoara interacţionează cu alte medicamente: antibiotice, medicamente pentru sânge şi diabet.

– Scorţişoara devine amară când este folosită în cantităţi mari sau când este gătită. De aceea este bine să se adauge la sfârşit.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

1 comentariu

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.