Preparate din salvie și tratamente naturiste

Ceaiul de salvie este unul dintre cele mai populare remedii naturiste.

Se poate și bea rece, fiind un răcoritor natural pentru zilele toride de vară.

Preparate din salvie și tratamente naturiste

Preparate din salvie și tratamente naturiste

Preparate din salvie și tratamente naturiste

Infuzia de salvieajută la eliminarea toxinelor din organism şi ameliorarea simptomelor de răceală: dureri în gât, dureri musculare, nas înfundat, tuse sau febră.

Tratează de asemenea balonările, diareea şi alte afecţiuni intestinale. Se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la 200 ml de apă.

Gargara cu infuzie de salvie – este recomandată celor care se confruntă cu pobleme gingivale sau afte. Există şi paste de dinţi naturale care includ extract din salvie. Această plantă se foloseşte din timpuri vechi pentru spălarea dinţilor, mai ales în India.

Decoctul de salvie – poate fi folosit ca și colorant natural pentur păr, ajutând la acoperirea firelor de păr albe. Salvia reda stălucirea părului şi face podoaba capilară mai bogată. Cataplasmele cu frunze de salvie proaspătă se mai pot folosi şi pentru spălarea pielii, pentru vindecarea arsurilor, micozelor şi a altor probleme de piele.

Pulberea de salviese recomandă mai ales în caz de colită de fermentaţie, enterocolită sau diverticulită. Se ia câte o linguriţă de 4 0ri pe zi timp de 21 de zile. Cura se poate repeta după 10 zile pauză.

Compresele cu infuzie de salvie – ajută la regenerarea tenului. Salvia combate îmbătrânirea prematură a pielii şi procesul de degradare a ţesuturilor. Frunzele de salvie se folosesc în prepararea şampoanelor naturale, balsamurilor de păr şi a săpunurilor bio.

Compresele cu salvie – revigorează tenul ofilit şi ajută la vindecarea rănilor, eczemelor şi a ulceraţiilor cutanate.

Băile cu salvie – au efect fortifiant și pot fi făcute pentru înlăturarea oboselii. Se adaugă frunze de salvie sau ceai de salvie în apa de baie. Ajută la hidratarea pielii, dar și la îmbunătăţirea tonusului psihic.

Cataplasmele din salvie – planta proaspată zdrobită poate fi un calmant natural pentru durerile cauzate de înţepături de insecte.

Pernuţele de salvie – alungă insomniile. Se umplu pernuţe mici cu frunze uscate de plantă şi se aşează lângă pernă în cursul nopții.

Vinul de salvieadministat îniante de masă, stimulează pofta de mânca. Se recomandă a fi servit după masă de cei care suferă de astenie sau surmenaj, întrucât înviorează şi combate distonia neurovegetativă.

Vinul cald de salvie este recomandat de asemenea în gripă şi răceală. Se pun 20 de linguri de pulbere de salvie într-un litru de vin alb natural. Se lasă la macerat 3 săptămâni, apoi se strecoară. Se iau câte 3 linguri, înainte sau după masă, în funcție de efectul dorit.

Oţetul de salvie – ajută la calmarea nervilor şi la digestie. Se foloseşte un litru de oţet natural de mere (cu miere) şi 50 g de funze de salvie. Se lasă la macerat 2 sptămâni, apoi se strecoară.

Oţetul de salvie este foarte aromat. Se poate folosi la salate. Reduce senzaţia de balonare, înlătură starea de oboseală psihică şi foizică. Aplicat pe corp sub formă de frecții, ameliorează durerile reumatice.

Salvia ca şi condimentdatorită gustului amărui, această plantă se poate folosi pentru condimentarea alimentelor. Stimulează apetitul şi acţionează ca un tonic digestiv.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.