Balsam şi Şampon de Casă – Idei şi Reţete

Ideal ar fi ca aspectul nostru fizic să fie bazat pe o îngrijire naturală şi mai ales menţinut cu ajutorul produsele de tip naturist. Pe cât de scumpe, produsele cosmetice din comerţ conţin numeroase chimicale care dăunează pielii. Părul strălucitor de pe coperta produsului nu este real, de multe ori. Însă el se poate obţine acasă, cu ajutorul preparatelor bio sau a leacurilor băbeşti.

Balsam şi Şampon de Casă: Idei şi Reţete

Balsam şi Şampon de Casă – Idei şi Reţete

Şamponul făcut acasă nu este la fel de consistent precum cel cumpărat de la magazin. De asemenea, el nu va face la fel de multă spumă, asta pentru că el nu mai conţine aceleaşi „artificii” chimice. Un singur lucru este sigur: şamponul de casă îţi va curăţa mult mai bine părul şi îl va însănătoşi treptat, redându-i strălucirea naturală pierdută. Să vedem aşadar câteva reţete populare de şampoane şi balsamuri care dau roade bune!

Rețetă Şampon de rozamarin, salvie și urzici

Ingrediente:

• 100 g săpun 100% natural – cum este cel din ulei de măsline
• 15 g rozmarin – previne căderea părului
• 15 g salvie
• 15 g urzici
• câteva picături de ulei de lavandă

Dacă săpunul este solid, dă-l pe răzătoare mai întâi. Dacă este lichid, amestecă-l cu celelalte ingrediente într-un borcan. Pune apoi conţinutul de plante în 2 căni fierte de apă şi opreşte focul. Acoperă vasul şi lasă-l 30-45 de minute. Strecoară conţinutul într-un alt vas curat. Rozmarinul previne căderea părului, salvia este un bun antiodixant, urzica ajută la creşterea părului, şi lavanda previne iritarea scalpului şi mătreaţa.

Balsam şi Şampon de Casă: Idei şi Reţete

Balsam şi Şampon de Casă – Idei şi Reţete

Rețetă Şampon de muşetel

Ingredinte:

• 30 g flori de muşeţel sau 4 pliculeţe de ceai de muşeţel
• o lingură de fulgi de săpun natural
• o lingură de borax
• o cană de apă fierbite cu 2 linguri de oţet din vin alb

Amestecă ingredientele într-un bol şi apoi depozitează conţinutul într-o sticlă de şampon, bine curăţită. Poţi găsi Borax la farmacii. Este folosit adesea în produse cosmetice: apă de gură, creme şi şampoane.

Muşeţelul curăţă bine scalpul şi firul părului. Atenţie! Această plantă are capacitatea de a decolora uşor părul, şi de a-i oferi o nuanţă mai deschisă. Poate fi folosit aşadar de către persoanele cu păr blond. Nu este recomandat brunetelor!

Rețetă Balsam natural de casă

Ingrediente:

• o jumătate de fruct de avocado
• 2 ceşcuţe de maioneză
• foloseşte cantităţi duble dacă ai părul lung

Se striveşte bine fructul de avocado şi se amestecă împreună cu maioneza. Trebuie să rezulte o cremă pufoasă, fără cocoloaşe. Se aplică pe păr, de sus în jos. Se acoperă părul cu o folie din plastic timp de 30 de minute, apoi se clăteşte bine părul.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.