Preparate şi Tratemente cu Lemn-Dulce

Lemnul-dulce are acţiuni dintre cele mai importante pentru sănătatea corpului uman. Este considerat un hormon natural de excepţie. Stimulează imunitatea, tratează tusea, răceala şi gripa, duerile de stomac, osteoporoza şi infertilitatea la femei.

De la lemnul-dulce se foloseşte mai ales rădăcina, care este extrem de dulce, de unde şi denumirea. Conţine glicirizină, lipide, săruri minerale, amidon, asparagină, albumină, şi multe vitamine, mai ales Vitamina B. Se recoltează toamna târziu şi primăvara.

Preparate şi Tratemente cu Lemn-Dulce

Preparate din Lemn-Dulce

Tinctura
Tinctura de lemn-dulce este cel mai bun preparat pentru problemele hormonale. Se pun la macerat 10 linguri de plantă mărunţită în jumătate de litru de alcool de 70 de grade într-un borcan închis ermetic, timp de 2 săptămâni. Apoi se filtrează prin tifon şi se scurge conţinutul în sticluţe mici, închise la culoare. Se ia câte o lunguriţă de tinctură diluată în jumătate de pahar de apă, de 3-4 ori pe zi.

Pulberea
Pulberea de lemn-dulce este recomandată în special pentru tratarea ulcerului gastric, gastritei hiperacide şi alte boli hepatice grave, cum este ciroza. Se prepară prin măcinarea rădăcinilor uscate prin râşniţa de cafea. Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de lemn-dulce pe stomacul gol, de 3 ori pe zi. Atenţie! Pulberea se ţine mai întâi sub limbă câteva minute, apoi se înghite cu apă.

Infuzia combinată
Infuzia de lemn-dulce se poate folosi şi intern şi extern. Se pun la macerat 3-4 linguriţe de plantă într-o cană cu apă, de seara până dimineaţa. Planta rămasă după filtrare se pune la opărit cu o cană de apă clocotită, şi se lasă la răcit. Se combină amândouă extracte filtrate şi se obţine infuzia combinată.

Tratamente cu Lemn-dulce

Tinctura de lemn-dulce şi osteoporoza
Lemnul-dulce previne şi tratează osteoporoza la femei. Tinctura conţine estrogeni naturali care ajută la asimilarea calciului şi la menţinerea unei mase osoase normale. Se ia câte o linguriţă diluată în jumătate de pahar de apă, de 3 ori pe zi, 3 săptămâni, cu 2 săptămâni pauză. Tratamentul se poate asocia cu un regim alimentar bazat pe crudităţi.

Tinctura de lemn-dulce şi premenopauza
Acest preparat este recomandat şi în tulburările de menopauză: bufeuri, iritabilitate, transpiraţie nocturnă. Se administrează 3-4 linguriţe de tinctură, 2 săptămâni, cu una pauză. Apoi se repetă tratamentul, în aceleaşi condiţii. Apar primele semne de remediere a simptomelor menopauzei din primele săptămâni de administrare.

Pulberea de lemn-dulce şi hepatitele A, B şi C
Japonezii au demonstrat că lemnul-dulce ajută la prevenirea şi tratarea cirozei şi a cancerului hepatic. Această plantă stimulează secreţia de inteferon, ceea ce ajută la vindecarea afecţiunilor hepatice. Se administrează câte o jumătate de linguriţă de pulbere de lemn-dulce, de 4 ori pe zi, timp de 15 zile, cu 10 zile pauză.

Pulberea de lemn-dulce şi gastritele
Lemnul-dulce are efecte terapeutice miraculoase şi asupra stomacului. S-au realizat studii pe bolnavii de gastrită şi ulcer gastric şi duodenal şi după 40 de zile de tratament aproape jumătate din ei erau vindecaţi, iar ceilalţi prezentau simptome de ameliorare. Se administrează câte o jumătate de linguriţă de pulbere de lemn-dulce, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Tinctura de lemn-dulce şi reumatismul
Acest preparat reduce inflamaţiile ţesuturilor şi stimulează producerea cortizonului natural. Se foloseşte în reumatism şi dureri articulare. Se administrează câte 3-4 linguriţe de tinctură de lemn-dulce pe zi, timp de 21 de zile, cu 10 zile pauză.

Tinctura de lemn-dulce şi infertilitatea la femei
Tratamentul cu tinctură de lemn-dulce dă rezultate bune în tratarea frigidităţii sau a infertilităţii la femei, mai ales în cazuri de amenoree (absenţa ovulaţiei) sau valori mari ale testosteronului. Se administrează câte 3-4 linguriţe de tictură de lemn-dulce pe zi, timp de 14 zile, cu 14 zile pauză.

Infuzia de lemn-dulce şi mătreaţa
Se fac înmuieri ale părului cu infuzie de lemn-dulce, timp de 5 minute, după spălare. Tratează mătreaţa şi iritaţiile de la nivelul pielii capului.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.