Hipertiroidism – Tratamente Naturiste Cu Plante

Glanda tiroidă face ravagii în rândul femeilor atunci când este stârnită. Tiroida se află în partea anterioară a gâtului şi are formă de fluture, sau de H, ceea ce înseamnă că este corelată cu aproape toate funcţiile esenţiale ale organismului.

Hipertiroidism - Remedii naturiste

Hipertiroidism – Remedii naturiste

Hipertiroidism – Simptome

Una din cele mai frecvente disfuncţii ale glandei tiroidiene este hipertiroidismul, alături de hipotiroidism. În acest caz, vorbim despre o funcţionare excesivă a metabolismului hormonal cu care glanda tiroidă lucrează. Hormonii secretaţi peste limita normală duc la intensificarea activităţii ţesuturilor şi organelor celor mai importante din corp.

Hipertiroidismul cuprinde mai multe afecţiuni: guşa toxică multinodulară, hipertiroidismul hipofiziar, andenom toxic tiroidian sau sindromul Basedow Graves. În funcţie de fiecare pacient în parte, simptomele se manifestă la niveluri diferite de intensitate:

• Senzaţia de extenuare
• Lipsa totală de energie
• Anxietate, nervozitate, depresie
• Tremur la nivelul extremităţilor
• Insomnie
• Palpitaţii
• Transpiraţie şi intoleranţî la căldură
• Poftă mare de mâncare (bună)
• Pierdere în greutate şi tranzit intestinal accelerat
• Sete
• Piele fină, caldă
• Senzaţia de nod în gât sau dificultate la înghiţire

Hipertirodism – Remedii naturiste

Iarba de ghimpe. Reglează natural activitatea tiroidei şi vindecă nodulii sau cancerul de tiroidă. Se urmează un tratament cu câte 3 linguriţe pe zi, timp de 3 săptămâni, cu 10 zile pauză.

Muguri de Sânger. Acest remediu este indicat şi pentru inimă, sistemul vascular şi în complicaţiile oculare.

Muguri de Tei. Se pot utiliza mai ales mugurii de tei argintiu, pentru un efect sedativ şi hipotensiv.

Mlădiţe de Păducel. Se pot administra sub formă de capsule sau ceai. Tratează simptomele hipertiroidiene şi remediază bolile cardiovasculare asociate.

Mlădiţe de Măceş. Este recomandat mai ales pentru adenomul toxic tiroidian.

Ulei de Salvie. Salvia ajută la reglarea hormonilor tiroidieni şi la exprimarea emoţiilor reprimate sau acumulate pentru mult timp. Se poate consuma şi sub formă de tinctură sau ceai.

Ceai de Troscot. Se beau 2 căni pe zi. Are efect antiinflamator, calmant şi remineralizant.

Alte plante care recomandate în hipertiroidism cu rol sedativ şi inhibitor asupra hormonilor tiroidieni sunt: passiflora, roiniţa, valeriana sau talpa gâştei.

Sfaturi importante

– Nu neglija regimul alimentar. Consumă zilnic alimente bogate în Vitamina A, C şi E, calciu şi zinc. Varza şi conopida au de asemenea efecte benefice asupra hipertiroidei.

– Nu uita de suflet! Bolile de acest tip au la bază o cauză spirituală, de natură subtilă. Tratamentele naturiste merg foarte bine în paralel cu o viaţă spirituală bogată.

Aceste informaţii au doar scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Multumiri pt toate aceste informatii pretioase .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.