Soia: Istorie şi Adevăr

Soia a fost de la început utilizată ca îngrăşământ natural. Imperiul Chinez a căutat mai apoi metode de prelucrare a acestui aliment şi pentru consumul uman, metode care ar fi distrus toxinele din Soia şi ar fi făcut acest produs comestibil.

Soia la origini
Istoria acestui produs ne spune că Soia a fost dintotdeuna considerată un aliment de calitate inferioară. Iniţial, soia a fost folosită ca furaj pentru animale, însă puii crescuţi cu soia au murit la scurt timp. Treptat, a început să fie oferită spre mâncare celor din clasa de jos, adică muncitorilor sau săracilor. Mai mult, trebuie precizat că proteina de soia nu a fost niciodată inclusă în alimentele zilnice ale consumatorilor, cum se întâmplă astăzi.

Mitul că soia este alimentul-minune care aduce longevitate asiaticilor şi japonezilor este infirmat de faptul că aceşti oameni duc în general un stil de viaţă vegetarian. Nu se ştie care este exact aportul adus de soia sănătăţii acestor popoare.

Soia: Istorie şi Adevăr

Consumul de soia azi
La ora actuală, industria alimentară are nevoie de produse ieftine care nu sunt foarte dăunătoare populaţiei. Soia este unul din alimentele care au obţinut aviz de comercializare în întreaga lume şi care este astăzi vândut ca un produs ieftin şi bun. Medicii nutriţionişti combat ideea că Soia este un produs nutriţional care tratează boli. Astăzi, soia de tip deformată genetic este ascunsă în numeroase alimente, mai ales în produsele de tip fast-food.

Metode de prelucrare
Boabele de soia nu mai sunt fabricate şi preparate ca altădată, adică prin înmuiere, fementare şi încolţire. Reţetele tradiţionale au fost substituite de metode moderne care strică tot ce poate fi bun într-un produs. Lucrurile nu se opresc la acest nivel inofensiv însă. Trebuie spus că soia este azi produsă şi procesată în cele mai nocive condiţii. Sunt folosite substanţe chimice, precum petrol şi aluminiu, pesticide şi alte organisme modificate genetic. Vorbim despre metode ieftine şi proaste de prelucrare a acestui aliment, metode care fac ca soia să fie un produs nefast în farfuriile noastre.

Efecte nocive ascunse
Consumul de soia este unul controversat din pricina studiilor recente care au dovedit că acest produs, la nivelul la care este el fabricat şi comcercializat azi, afectează grav sănătatea. Aceste lucruri sunt ţinute în umbră de către guvernul român şi alte state, care ascund faptul că soia este periculos. Mai mult, se pare că soia produce defecte la nou-născuţi.

Soia a devenit unul din cele mai importante surse de venit pentru anumite ţări. Argentina este puternic afectată de consumul de soia. Soia modificată genetic are efecte dezastruoase acolo unde se consumă în cantităţi mari:
• Distruge copacii
• Duce la avortul spontan
• Produce deformaţii la nou-născuţi
• Crează tulburări endocrine
• Produce neurotoxicitate
• Afectează sistemul reproducător
• Favorizează sterilitatea
• Induce dezvoltarea hormonală prematură la copii – creşterea sânilor la băieţi şi dezvoltarea sexuală prematură la fete
• Stimulează apariţia cancerului

Soluţii concrete
1. Informarea celor din jur cu privire la efectele dăunătore ale consumului de soia prelucrată genetic este unul din paşii cei mai importanţi. Soia reprezintă o sursă clară de otrăvire a omului în masă.

2. Soia este inclusă în multe alte produse cu care ne desfătm astăzi. Mezelurile conţin proteină vegetală din soia, aşa scrie pe etichetă. Produsele de post au mari cantităţi de soia prelucrată. Este ideal să se înlocuiască proteina din soia cu laptele de vacă, peşte, verdeţuri şi fructe.

3. Laptele de migdale, de orez, de susan, de cânepă sau de nuci este o variantă mai bună decât laptele de soia, mai ales în cazul alimentaţiei copiilor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.