Inhalaţia cu Muşeţel. Cel Mai Rapid Remediu Pentru Răceli

Bunicii noştri au avut dintotdeauna multe poveşti frumoase de spus: despre feţi frumoşi, despre Maica Domnului şi despre leacuri şi plante medicinale. Ai convingerea că ele sunt adevărate datorită acelui fior viu şi autentic al vieţii tradiţionale de la ţară. Înainte de modernizare, lucrurile erau mult mai simple şi concrete.

Strămoşii noştri sunt cei mai mare cercetători în domeniul medicinei naturiste. Ei au colindat munţi şi păduri, au făcut experimente cu plantele pe care le aveau la îndemână, au descoperind o farmacie întreagă în natură şi au transmis-o generaţiilor următoare.

Inhalaţia cu Muşeţel. Cel Mai Rapid Remediu Pentru Răceli

Despre Muşeţel

Muşeţelul sau romaniţa – cum i se mai zice în mediul rural, este unul din cele mai eficiente remedii naturale împotriva răcelilor şi bolilor de iarnă. Ceaiul de muşeţel este cel mai adesea folosit de către mamele noastre pentru diverse afecţiuni: constipaţie, dureri sau arsuri la stomac, crampe abdominale, infecţii sau răceli frecvente. Muşeţelul este de o mie de ori mai bun decât aspirinele sau alte pilule sintetice găsite în farmacii.

Inhalaţiile cu muşeţel

Inhalaţia cu muşeţel este cea mai eficace metodă de a înlătura simptomele răcelii şi chiar de a vindeca mai rapid complicaţiile apărute după instalarea gripei.

Este ieftină şi uşor de preparat în casă. Inhalaţia are multe efecte benefice asupra răcelii. Elibereză căile respiratorii şi elimină secreţiile nazale în doar câteva minute.

• Rinită cronică
• Sinuzită
• Bronşită cronică
• Viroze
• Pneumonii
• Laringite
• Gît uscat

Beneficii

Inhalaţia cu muşeţel are un rol calmant şi antiinflamtor. Este un leac minunat în vindecarea bronşitele şi a tusei acute.

Se poate urma un tratament cu inhalaţie numai pe bază de muşeţel. Dar este mult mai bine să adăugăm în amestec şi câteva bucăţele de mentă. Acest mix poate veni de hac şi celor mai năstruşnice răceli. Combinaţiile cu ceai vânăt şi rostopască sunt cele mai sigure în tratarea răcelii extrem de rapid.

Pentru bronşite, se poate amesteca muşeţel cu ulei de brand.

Pentru puseele de tusă iritantă, pune un pic de cimbru în compoziţie. Este de ajutor şi când se adaugă ceai de ceapă.

Adaugă câteva picături de ulei de lavandă şi eucalipt în ceaiul de muşeţel pregătit pentru inhalaţie. Aroma plăcută va aduce un plus de alinare suferindului. (poţi găsi acest preparat gata făcut în famarcie)

Cum se face o inhalaţie corectă cu mușețel

Caută un bol sau un castron larg. Pune la înfierbântat 2 litri de apă. Toarnă apa în recipient şi adaugă plantele cu pricina: o lingură de flori de muşeţel uscat, cimbru, mentă sau levănţică, sau toate amestecate. Apleacă-te cu faţa deasupra vasului şi acoperă-te bine cu un prosop mare. Asigură-te că nu mai pătrunde aer din exterior din nici o parte. Prosopul trebuie să acopere tot capul pentru a favoriza acţiunea aburilor asupra feţei şi a capului. Vaporii de inhalaţie vor fi puternici la început. Stai un pic mai departe de vas până te obişnuieşti cu temperatura.

Nu da bir cu fugiţii dacă ţi pare că aburii sunt prea fierbinţi încât te ard la faţă şi te împotmoleşti în respiraţie. Rămâi acolo 15 minute până când se răceşte apa. Respiră adânc şi lent, pe nas şi pe gură. Secreţiile nazale vor fi eliminate instant şi căile respiratorii se vor elibera imediat.

Se fac câte 2 inhalaţii pe zi în caz de simptome acute, timp de 5-7 zile. Apoi se urmează un tratament cu câte o inhalaţie pe zi timp de 10 zile. Este recomandabil să nu ieşi afară în următoarele 3 ore de la inhalaţie, nici să depui efort fizic mare.

Contraindicaţii

Inhalaţia cu muşeţel nu este indicată celor care suferă de astm. Acest tratament nu este recomandat copiii foarte mici, nici femeilor gravide. Inhalaţia nu este bună în caz de astm, epilepsie sau bronşită astmatiformă acută şi cu febră mare.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

1 comentariu

  1. . ……….eficient dovedit in trtarea racelii !!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.