VITAMINA B17, sau amigdalina – „suspectă” în vindecarea cancerului

Destul de multă lume a auzit despre vitamina B17  sau amigdalina, cea mai recentă propunere din lumea vitaminelor, apărută de curând în medicina neconvenţională.

Atenţie, vorbim despre o vitamină care încă nu este aprobată, nici inclusă unanim în medicina universală.

Vitamina B17 este deocamdată în fază de experiment. Se fac încă teste cu privire la eficienţa acesteia în lupta împotriva cancerului, cu toate că nu s-a dovedit nimic favorabil în acest sens până la momentul de faţă.

VITAMINA B17, sau amigdalina – „suspectă” în vindecarea cancerului

VITAMINA B17, sau amigdalina – „suspectă” în vindecarea cancerului

Ştim despre cancer că este o toxină misterioasă. Interesant este faptul că tot mai mulţi cercetători ajung să confirme faptul că bolile cancerigene sunt cauzate un deficit nutriţional pe bază de Vitamina B17.

Vezi si Vitamina B17 în Farmacii şi în Alimente 

Ce este Vitamina B17, sau amigdalina

Amigdalina, sau Vitamina B17 este o substanţă nou propusă de către biochimistul american Ernest Krebs, ca vitamină.

Medicina tradiţională nu acceptă însă această clasificare şi nu consideră Vitamina B17 ca parte reală a complexului de vitamine clasice.

Ne întoarcem în timp şi aflăm că amigdalina era cunoscută şi folosită de către indienii, chinezii, grecii, romanii şi egiptenii care au trăit în epoca antică.

Cu 5000 de ani în urmă, amigdalina era extrasă din migdale amare, de unde şi numele. S-au descoperit scrieri antice care atestă utilizarea acestei substanţe în medicina naturistă, mai ales în vindecarea tumorilor de la nivelul pielii.

Amigdalina conţine 2 molecule de glucoză: benzaldehida şi acid cianhidric. Substanţa din compoziţia vitaminei B17 se găseşte în formă naturală în sâmburele de caisă.

În farmacii, amigdalina are numele de nitrilozidă – un medicament creat din sâmburii de caisă. Nu este recomandat să se consume mai mult de 10 g de amigdalină odată.

Biochimistul american spune că 5 sâmburi de caisă consumaţi zilnic pot preveni apariţia cancerului.

Tratamente şi controverse

Tratamentul cu amigdalină rămâne în continuare unul nevalidat. Acesta constă în injectarea intravenoasă de amigdalină pe perioada a 2-3 săptămâni şi administrarea orală de vitamina B17 pentru menţinere.

Această vitamină-minune nu este încă aprobată şi nici pusă în vânzare în farmaciile multinaţionale, din pricina unor motive de natură financiaro-politice.

Astăzi, tratamentul pe bază de vitamina B17 pentru cancer poate fi urmat în clinicile din următoarele ţări: Anglia, Italia, Spania, Mexic, Peru, Germania, Belgia, Australia, Elveţia, Grecia şi Israel. În SUA este considerat un tratament ilegal.

Precauţii și contraindicații

Sâmburii de caise conțin amigdalină, un compus natural care se transformă în cianură după ingerare.

Deși acest fapt era cunoscut, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) în 2016 a reanalizat riscul de intoxicație cu cianură datorat consumării de sâmburii de caise și recomandă un nou nivel sigur.

Conform EFSA, ingerarea a mai mult de un sâmbure mare sau trei sâmburi mici de caise poate conduce la depășirea valorilor sigure de cianură. Pentru copiii mici, chiar și un sâmbure mic de caisă poate fi peste nivelul considerat sigur.

Deși valorile stabilite de EFSA pot părea destul de stricte, sâmburii de caise sunt promovați uneori ca „tratament alternativ” pentru cancer, pacienții fiind sfătuiți să consume între 10 și 60 de sâmburi pe zi.

Pentru moment, nu există nicio dovadă că sâmburii de caise ar avea vreun efect asupra tumorilor canceroase, dar otrăvirea cu cianură provoacă greață, febră, dureri de cap, diverse dureri articulare și musculare, scăderea tensiunii arteriale și, în cazuri extreme, decesul

Alte surse naturale de amigdalină

Fructe:  mure, mere, pere, prune, piersici, nectarine, cireşe, căpşuni, zemură, afine sau coacăze, nuci de macadamia, acaju şi migdale.

Legume:  fasole, lucerna, sfecla, spanacul, eucaliptul şi bambusul.

Seminţe:  in, dovleac, hriscă şi mei.

Frunzele de manioc, cartofii şi tuberculii favorizează asimilarea vitaminei B17.

[wcepe_products ids=’7668′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. multumesc pentru informati .nu stiam ca exista si B17

  2. De la dr.Virginia Faur stim ca B17 normalizarea tensiunea arteriala,problemele respiratorii; iar în tărâmul nemuritorilor Hunza unde oamenii trăiesc 100 de ani mananca caise si folosesc uleiul din sâmbure de caisa.

  3. Oare să fie adevărată treaba asta cu lipsa de vitamina B17 și apariția cancerului?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.