Extract de Frunze de Măslin – 5 Beneficii Uimitoare

Măslinul (Olea europaea) produce o moleculă unică, ce deține numeroase proprietăți terapeutice semnificative pentru sănătatea umană. Această moleculă se numește Oleuropeină, și este un polifenol care ajută la reducerea colesterolului rău și a tensiunii arteriale, la prevenirea cancerului prin combaterea daunele oxidative, și la prevenirea declinului cognitiv.

Frunze de Măslin – Beneficii Uimitoare

Frunze de Măslin – Beneficii Uimitoare

Gustul picant, aproape amar al uleiului de măsline extravirgin se datorează acestei molecule miraculoase, dar și substanțelor antioxidante și anti-inflamatoare conținute. Uleiul de măsline s-a dovedit eficient în regresia tumorilor la animale, care au dispărut în decursul a 9-12 zile în urma administrării unui astfel de tratament.

Oleuropeina se găsește din abundență în frunzele și în fructele măslinului, și oamenii de știință au identificat metode speciale de extragere a acesteia și izolarea ei pentru a o utiliza în diverse tratamente. Astfel se poate beneficia de una din cele mai benefice componente ale uleiului de măsline, fără să fie nevoie de consumul a unei cantități mari de ulei de măsline.

Extract de frunze de măslin – Beneficii și Tratamente Pentru Boli

Extractul de frunze măslin care se găsește astăzi în magazinele naturiste este o formă ideală de a absorbi această moleculă rapid și sigur. Studii recente arată că dincolo de efectul hipotensiv și hipocolestemiant, extractul de frunze de măslin pot lupta împotriva bolilor neurodegenerative și inflamatorii, artritei, diabetului, aterosclerozei sau cancerului.

1. Tensiunea arterială

Studiile pe animale au demonstrat că extractul din frunze de măsline duce la scăderea semnificativă a presiunii sângelui, până la un nivel de 6,7. Acest supliment are efecte pozitive și la utilizarea înainte de apariția hipertensiunii, cât și după dezvoltarea acestei condiții de sănătate, având un rol profilactic dar și curativ.

Scăderea tensiunii arteriale este însoțită de o reduce a presiunii la nivelul ventriculului stâng al inimii, iar acest lucru aduce o îmbunătățire a fluxului de sânge propriilor vase de sânge coronariene ale inimii.

2. Ateroscleroza

Tensiunea arterială este singura măsură a sănătății cardiovasculare. Disfuncția endoteliala este una dintre cele mai timpurii etape ale procesului de rigidizare a arterelor (ateroscleroza), care apare odată cu formarea de plăci la nivelul pereților arteriale. Aceste plăci duc în final la blocarea fluxului de sânge, și pot declanșa un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Extractul de frunze de măsline combat disfuncția endotelială la mai multe niveluri. Acesta crește producția de oxid nitric, o moleculă de semnalizare care ajută șa relaxarea vaselor sangvine, și previne oxidarea colesterolului, care este unul din cele mai clare semne ale dezvoltării aterosclerozei.

Compușii polifenolici din frunzele de măslin s-au dovedit eficiente în prevenirea directă a formării de plăci arteriale, și totodată în reducerea riscului de accident vascular cerebral sau atac de cord.

Frunze Măslin

Frunze Măslin

3. Diabet

Diabetul zaharat și pre-diabetul zaharat este o stare care favorizează acțiunea stresului oxidativ la nivelul întregului corp, declanșând astfel inflamații și leziuni tisulare care accelerează procesul de îmbătrânire. Tratamentele pentru diabet zaharat au două obiective principale:
reducerea nivelului glucozei din sânge până la valori normale, și 2 limitarea daunelor provocate de nivelul excesiv al zahărului din sânge.

Extractul de frunze de măsline promite soluționarea ambelor obiective prin încetinirea transformării amidonului în zaharuri simple, prin absorbția lentă a acestor zaharuri din intestin , și prin creșterea gradului de utilizare a glucozei la nivelul țesuturilor din sânge. Extractul de frunze de măslin ajută la îmbunătățirea tuturor anomaliilor metabolice cauzate de o dietă nesănătoasă.

4. Cancer

Uleiul de măsline este o componentă majoră a dietei mediteraneene. Oleuropeina este responsabilă pentru cele mai multe efecte antioxidante, anti-inflamatorii și anti-tumorale ale uleiului de măsline. Dieta mediteraneană este renumită pentru capacitatea sa de a reduce riscul de cancer cu 30-40% și tratarea cancerului în stadii incipiente.

Extractele de frunze de măsline inhibă deteriorarea ADN-ului, acesta fiind primul pas în prevenirea formării de celule maligne. Compușii din frunzele de măslin au această capacitate de a combate factorii de creștere și înmulțire a celulelor canceroase.

Extract de Frunze de Măslin – 5 Beneficii UimitoareOleuropeina și extractul de frunze de măslin au numeroase alte moduri de a acționa împotriva cancerului :

–   Ajută la prevenirea inflamației – un promotor important al dezvoltării tumorilor.
– Reduce reacția celulelor maligne la estrogn, hormonul feminin de care multe celule ale cancerului mamar depind pentru a supraviețui.
–  Inhibă producția de enzime proteice de care celulele canceroase au nevoie pentru a invada țesuturile sănătoase.
–  Reduce riscul de re-apariție a cancerului de sân, de ficat, de piele, de prostată, la cap, al gâtului sau al vezicii urinare, precum și al leucemiei.

5. Artrită

Frunzele de măsline și extractele lor au fost folosite de secole în zonele Mării Mediteraneene ca remedii populare pentru artrită. Astăzi, dovezile științifice au dovedit că extractele de frunze de măsline pot de fapt interfera cu dezvoltarea a mai multor tipuri de artrită, inclusiv gută, artrită reumatoidă sau osteoartrită.

Administrată la animale, Oleuropeina a adus o îmbunătățire a țesuturilor afectate de artrită, și a redus considerabil modificările inflamatorii la nivelul articulațiilor.

Ulei de măsline extravirgin și extractul de frunze de măslin ar trebui să fie considerate componente esențiale pentru vindecarea de boli și longevitate.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. am nevoie de acest extract… cat costa?

  2. Întrebați la magazinele naturiste 🙂

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.