Rădăcina de brusture – un supliment valoros pentru diabet, afecțiuni reumatice, detoxifiere, ficat, bilă și boli de piele
Brusturele (Arctium lappa) este una din cele mai puternice plante medicinale. Numeroase studii au demonstrat potențialul său terapeutic impresionant.
Cercetările in vitro și in vivo au dezvăluit că o listă impresionantă de activități pe care le are brusturele:
— antioxidante
— antimicrobiene
— antialergice
— antivirale
— anti-obezitate
— antidiabetice
— gastroprotectoare
— hepatoprotectoare
— anticancerigene
— antiinflamatoare
— neuroprotectoare
— hipolipidemianteCumpără de aici rădăcină de brusture pulbere
Cuprins
Brusturele stimulează ficatul și rinichii, purifică sângele
Utilizările brusturelui sunt milenare. Oamenii îl foloseau în vechime ca agent diuretic, depurativ și antitermic.
Prin faptul că ajută funcția ficatului și a rinichilor, brusturele susține procesele de detoxifiere. Este una din cele mai bune plante pentru purificarea sângelui și eliminarea deșeurilor din corp.
Cumpără de aici extract de rădăcină de brusture
Scade colesterolul și glicemia, reduce durerile articulare
Îmbunătățește digestia, ajută la scăderea colesterolului și a zahărului din sânge.
Curăță pielea și contribuie la tratarea acneei și problemelor scalpului. Ajută la întărirea sistemului imunitar. Reduce durerile articulare și reumatice, atât prin uz intern, cât și extern.
Rădăcina de brusture – indicații terapeutice
Preparatele cu brusture sunt recomandate în afecțiunile hepato-biliare, metabolice, renale, reumatice și dermatologice.
→ detoxifică organismul
→ stimulează ficatul și bila
→ ajută la buna funcționare a limfei
→ combate diabetul
→ scade riscul de infecții
→ îmbunătățește funcția rinichilor
→ diminuează splina mărită
→ reduce durerile reumatice
→ calmează durerile de artrită
→ reduce acneea și alte afecțiuni ale pielii
→ combate căderea păruluiCumpără de aici tinctură de brusture
Cum se folosește rădăcina de brusture
Rădăcina de brusture poate fi administrată intern sub formă de ceai, pulbere, capsule sau tinctură.
Chinezii consumă rădăcinile ca pe un aliment sau ca pe legume. Acestea au o valoare nutrițională nebănuită.
Conțin minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor), vitamine din grupul B, fibre (inulină), ulei volatil, acizi, taninuri, mucilagii.
Pulberea din rădăcină de brusture poate fi adăugată în cafea sau folosită la ceaiuri. Se poate pune în salate, în smoothie-uri și alte preparate culinare.
Doza indicată este de 1-2 g, de 3 ori pe zi.
Surse articol:
1. Yosri N, Alsharif SM, Xiao J, Musharraf SG, Zhao C, Saeed A, Gao R, Said NS, Di Minno A, Daglia M, Guo Z, Khalifa SAM, El-Seedi HR. Arctium lappa (Burdock): Insights from ethnopharmacology potential, chemical constituents, clinical studies, pharmacological utility and nanomedicine. Biomed Pharmacother. 2023 Feb;158:114104. doi: 10.1016/j.biopha.2022.114104. Epub 2022 Dec 12. PMID: 36516694.
2. Zhang X, Herrera-Balandrano DD, Huang W, Chai Z, Beta T, Wang J, Feng J, Li Y. Comparison of Nutritional and Nutraceutical Properties of Burdock Roots Cultivated in Fengxian and Peixian of China. Foods. 2021 Sep 4;10(9):2095. doi: 10.3390/foods10092095. PMID: 34574205; PMCID: PMC8469698.