Nicolae Onu: Când bei ceai de roiniță se petrece o minune în hipotalamus – cea mai bună plantă pentru anxietate, depresie, stres

Cea mai puternică plantă pentru depresie, anxietate, stres – nu este valeriana, passiflora sau teiul. Este roinița, sau melisa.

Aceasta este părerea vraciului Nicolae Onu din Mănicești – devenit viral pe rețetelele de socializare pentru sfaturile sale privind beneficiile plantelor medicinale.

Cand bei ceai de roinita

Ceai de roinita: Damian Draghici / Racool-studio

Vraciul din Mănicești 

Nicolae Onu poate fi considerat un botanist. Însă el se numește pe sine „țăran culegător de plante”.

Fără îndoială, este un bun cunoscător al plantelor vindecătoare, dar și un om credincios. Pe toate le vede ca daruri ale lui Dumnezeu.

Plantele însele poartă în ele un dram de tămăduire pe care Domnul a pus-o în ele spre folosul omului.

Sanatate din Farmacia Domnului

Sanatate din Farmacia Domnului

Cunoștințele despre ierburile vindecătoare le-a dobândit de la sfinții care locuiau prin pădurile prin care mergea. Motto-ul lui Nicolae este cel al doctorilor fără de arginți: „În dar ai luat, în dar să dai”.

Invitat recent într-un podcast a lui Damian Drghici, Nicolae a vorbit despre puterea tămăduitoare a mai multor plante.

În ceea ce privește sistemul nervos și tulburările care apar în acest sens, Nicolae recomandă roinița. O consideră cel mai eficace remediu.

Cea mai puternică plantă pentru depresie, anxietate, stres

Roinița (Melissa officinalis) face parte din familia mentei. Mai este cunoscută sub numele de „melisă” sau „busuiocul stupului”, datorită mirosului și aromei sale deosebite.

Este folosită în scop medicinal încă din antichitate. Popoarele vechi o utilizau cu precădere în tulburările neurologice și psihologice, gastrointestinale și cardiovasculare.

Tinctura de roinita

Tinctura de roinita

Conține compuși fitochimici cu activități farmacologice, precum acizi fenolici (acid rozmarinic, cafeic, clorogenic), flavonoide (quercetină, ramnocitrină, luteolină), triterpeni (acid ursolic, acid oleanolic) și compuși volatili (geranial, neral, citronelal, geraniol).

Are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antispasmodice, antivirale, antimicrobiene, antinociceptive și nefro-protectoare.

Ceea ce o face utilă în afecțiunile nervoase sunt efectele sale neuroprotectoare și calmante.

Studiile clinice au arătat-o eficientă în anxietate, depresie, dificultățile de somn, palpitații, hipertensiune arterială, demență, Alzheimer, colici infantile, tulburări metabolice și sexuale.

Rugaciuni pentru izbavirea de depresie

Rugaciuni pentru izbavirea de depresie

Cum se consumă corect roinița pentru a avea efect – 2 secrete

Roinița nu poate fi consumată oricum și oricât. Există anumite reguli de care trebuie să ținem seama.

Pentru ca roinița să fie eficientă în depresie, anxietate sau stres, trebuie să știm cum să o preparăm și mai ales cât timp să o administrăm. „E o tehnică să bei roință. E o artă”.

Ceaiul de roiniță nu se fierbe, ci se prepară prin infuzare. Dacă o opărești, își pierde principiile active, spune vraciul. Planta se pune într-o cană, se toarnă apă fierbinte peste ea și se lasă la infuzat.

Ceai de roinita

Ceai de roinita

Al doilea secret este legat de durata curei cu ceai de roiniță. „Bei 7 zile, câte 2 căni de roiniță, mai pe burtica goală. În a 8-a și a 9-a zi oprești ceaiul”.  Cura se reia după cele 2 zile de pauză, adică din a 10-a zi.

Imediat după acele 7 zile de cură, în hipotalamus se petrece o minune. Este ca și cum creierul are parte de o resetare și de o reorganizare.

„Când începi să bei din a 10-a zi roința, atunci te vindeci”.

Capsule de roinita

Capsule de roinita

Surse articol:

1. Petrisor G, Motelica L, Craciun LN, Oprea OC, Ficai D, Ficai A. Melissa officinalis: Composition, Pharmacological Effects and Derived Release Systems-A Review. Int J Mol Sci. 2022 Mar 25;23(7):3591. doi: 10.3390/ijms23073591. PMID: 35408950; PMCID: PMC8998931.
2. Zam W, Quispe C, Sharifi-Rad J, López MD, Schoebitz M, Martorell M, Sharopov F, Fokou PVT, Mishra AP, Chandran D, Kumar M, Chen JT, Pezzani R. An Updated Review on The Properties of Melissa officinalis: Not Exclusively Anti-anxiety. Front Biosci (Schol Ed). 2022 Jun 7;14(2):16. doi: 10.31083/j.fbs1402016. PMID: 35730441.
3. Damian Drăghici, Nicolae Onu: sfaturi despre cum putem scăpa de diabet și alcool cu ajutorul plantelor: https://www.youtube.com/watch?v=BB2Wf27QXXQ

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.