Roinița – un protector nebănuit de puternic împotriva radiațiilor (raze X, raze UV)

Roinița nu se bucură de aceeași faimă precum sora ei, menta. Mare păcat, deoarece această plantă are beneficii uriașe pentru organism.

Roinița (Melissa officinalis) este una din cele mai plăcute plante aromatice pentru ceai. Are efecte liniștitoare, calmante și o aromă cuceritoare.

Roinița – un puternic protector impotriva radiatiilor (raze X, raze UV)

Roinița – un puternic protector impotriva radiatiilor (raze X, raze UV): Radu Chibzii

Roinița – benefică pentru sistemul nervos, tiroidă, inimă

Este stimulentă pentru digestie și funcțiile cognitive și calmantă pentru sistemul nervos. Poate fi folosită în situații de stres, insomnie.

Reduce palpitațiile și alte simptome asociate cu o tiroidă hiperactivă (hipertiroidie). Susține funcția inimii și a sistemului imunitar. Are proprietăți antivirale puternice.

Roinița mai este bună la ceva: protejează organismul împotriva daunelor provocate de radiații. Acest „ceva” este extrem de important, în societatea actuală, dat fiind expunerea ridicată a pacienților la aparatura radiologică.

Tehnologia imagistică este un utilă pentru depistarea unor boli. Însă acest mijloc de diagnosticare nu este lipsit de efecte secundare sau riscuri.

Protector natural împotriva daunelor provocate de radiații

Roinița acționează ca un scut împotriva daunelor provocate de radiațiile medicale și solare.

Botanista Rosalee de la Foret spune că această proprietate a roiniței demonstrează cât de puternice sunt plantele medicinale în realitate. Dincolo de aspectul lor comun și delicat se ascunde o putere uriașă de vindecare. Puțini cunosc acest lucru despre roiniță.

Expunerea la radiațiile cauzate de razele X poate provoca daune genetice și stres oxidativ„.

Cu fiecare expunere, ADN-ul este afectat, iar efectele se acumulează în corp. Persoanele care fac deseori radiografii pot lua această plantă în ajutor.

Un studiu publicat în 2011 în jurnalul „Toxicology and Industrial Health” a confirmat beneficiile ei în acest sens.

Reduce stresul oxidativ și deteriorarea ADN-ului

Studiul a fost realizat pe 55 de radiologi. Aceștia au consumat câte 2 căni de ceai de roiniță pe zi, timp de 3 săptămâni.

Cura cu roiniță a ameliorat markerii stresului oxidativ asociat cu expunerea la radiațiile ionizante.

Mai mult decât atât, planta a redus considerabil deteriorarea ADN-ului plasmatic.

O plantă importantă pentru cei care se expun la raze X, radiații cosmice sau raze UV

De ce nu este această informație răspândită mai mult? De ce persoanele care se expun frecvent la raze X nu cunosc efectul protector al acestei plante?

Roinița ar putea fi utilă și în cazul celor care călătoresc mult cu avionul. De fiecare dată când zburăm cu avionul suntem expuși la radiații cosmice. Acestea sunt mai mici decât radiațiile produse de radiografiile medicale, însă efectele lor se pot acumula în timp.

Nu mai puțin adevărat este că roinița este un bun protector și împotriva radiațiilor ultraviolete.

Expunerea cronică la razele UV este una din cauzele principale ale cancerului de piele și fotoîmbătrânirii.

Un studiu realizat pe modele de celule de piele a arătat că extractul de roiniță reduce stresul oxidativ și daunele ADN induse de expunerea la razele UVB.

Acest efect protector uriaș al roiniței arată că ea este o plantă puternică și valoroasă pentru noi, oamenii de zi, spune Rosalee.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole despre roiniță:

Roinița ajută în tulburările de memorie, hormonale și tiroidiene (mod de administrare)
Roinița combate îmbătrânirea prematură, reduce rigiditatea arterelor și păstrează elasticitatea pielii
Ceaiul de roiniță – un remediu aromat pentru infecțiile virale
Roinița – planta care reduce nivelul de stres la zero

Surse articol:

1. Herbs with Rosalee, Lemon balm benefits and side effects: https://www.youtube.com/watch?v=cEg5YGLSE1A&t=3s&ab_channel=HerbsWithRosalee
2. CDC, Radiation from air travel: https://www.cdc.gov/nceh/radiation/air_travel.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.