Frunzele de măslin – cel mai bun remediu pentru oboseala cronică

Hashimoto, sindromul oboselii cronice și fibromialgia ar putea fi cauzate de un virus care se numește „Epstein-barr”.

Acesta se află la baza unui număr foarte mare de boli. Antropologul Angela Stolnicu are un videoclip pe această temă, în care prezintă un remediu eficient împotriva acestui virus.

Frunzele de maslin - cel mai bun remediu pentru oboseala cronica

Frunzele de maslin – cel mai bun remediu pentru oboseala cronica

Este vorba despre extractul de frunze de măslin. Acestea conțin oleuropeină, un fitonutrient cu foarte multe beneficii pentru sănătate.

Frunzele de măslin conțin oleuropeină

Oleuropeina se găsește și în fructe (pulpă și sâmburi) și ulei, însă producătorii o înlătură deoarece este foarte amară.

Dacă din măsline nu ar fi scoasă oleuropeina, nu am putea să le consumăm, din cauza gustulul lor extrem de amar.

Pe piață au apărut suplimente care conțin extract din frunze de măsline.

Aceste produse ne ajută să beneficiem de proprietățile intacte ale oleuropeinei.

Oleuropeina – un puternic antioxidant, antiviral și antihistaminic

Oleuropeina are o acțiune antioxidantă foarte puternică.

Citește și – Ceaiul de frunze de măslin – util în infecții respiratorii, digestive și genito-urinare

Studiile au arătat că acest polifenol are proprietăți antiinflamatoare, anticancerigene, neuroprotectoare, hepatoprotectoare, antimicrobiene, antivirale, hipolipidemiante și hipoglicemiante.

Inactivează virusul Epstein-barr

Extractul de frunze de măslin este un antiviral puternic. Ajută la inactivarea virusului Epstein-barr și menținerea acestuia în stare de remisie.

Oleuropeina împiedică replicarea virusului Epstein-barr. De aceea este considerat un remediu eficient pentru oboseala cronică și fibromialgie. 

Un alt beneficiu al extractului din frunze de măslin este reglarea nivelului de cortizol. Acest hormon are implicații importante în reactivarea virusului Epstein-barr.

Util în infecții

Extractul de frunze de măslin acționează și împotriva altor infecții, precum cele respiratorii, digestive, genitale sau urinare.

Combate virusului gripal și candida. Este util în rinita alergică și congestia sinusurilor, datorită efectelor sale antihistaminice.

Citește și – Frunzele de măslin reduc durata infecțiilor respiratorii

Protector cardiac, anti-diabetic

Studiile au arătat că acest produs natural protejează sistemul cardiovascular. Contribuie la scăderea tensiunii arteriale, a grăsimilor și zahărului din sânge.

Citește și – Extractul de frunze de măslin – la fel de eficient ca medicamentele pentru diabet

Oleuropeina este benefică în sindromul metabolic: dislipidemie, obezitate, diabet, hipertensiune arterială.

Combate cancerul

Nu în ultimul rând, frunzele de măslin au proprietăți anticancerigene. S-au dovedit utile în cancerul de sân și cancerul colorectal.

Extractul de frunze de măsline se poate cumpăra de la magazinele naturiste. Sunt diverse firme producătoare din care puteți alege.

Optați pentru un supliment de calitate, cu o concentrație ridică de oleuropeină.

Precauții și contraindicații

Extractul de frunze de măslin nu este indicat persoanelor hipotensive deoarece poate reduce foarte mult tensiunea arterială.

Oleuropeina poate interacționa cu unele medicamente, pentru cele pentru tensiune sau diabet.

Surse articol:

1. Hashimoto Mon Amour, Cel mai bun remediu natural pentru sindromul de oboseală cronică și fibromialgie: https://www.youtube.com/watch?v=8onuaGHRnpo&ab_channel=Hashimoto%2Cmonamour
2. Sun W, Frost B, Liu J. Oleuropein, unexpected benefits! Oncotarget. 2017 Mar 14;8(11):17409. doi: 10.18632/oncotarget.15538. PMID: 28407695; PMCID: PMC5392257.
3. Omar SH. Oleuropein in olive and its pharmacological effects. Sci Pharm. 2010 Apr-Jun;78(2):133-54. doi: 10.3797/scipharm.0912-18. Epub 2010 Apr 23. PMID: 21179340; PMCID: PMC3002804.
4. Ahamad J, Toufeeq I, Khan MA, Ameen MSM, Anwer ET, Uthirapathy S, Mir SR, Ahmad J. Oleuropein: A natural antioxidant molecule in the treatment of metabolic syndrome. Phytother Res. 2019 Dec;33(12):3112-3128. doi: 10.1002/ptr.6511. Epub 2019 Nov 20. PMID: 31746508.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.