Tratamente Naturiste pentru Acnee

Acneea nu este o afecţiune a pielii specifice doar adolescenţilor. Aproape 5% dintre femeile care au trecut de 25 de ani sunt afectate de acnee. Chiar şi celebrităţile care mizează cu totul pe aspectul exterior suferă de acest beteşug. Acneea este mai mult decât o aparentă boală de piele. Medicii spun că în spatele acneei se află cauze interne care trebuie tratate de urgenţă pentru un efect optim şi la exterior.

Sursă Imagine: www.unica.ro

Înainte de toate, este important să se consulte medicul pentru alegerea unui tratament propice pentru tipul de acnee cu care vă confruntaţi.

Este ştiut că automedicaţia poate înrăutăţi o bolă mai curând decât să o remedieze.  Sfaturile pe care le oferim sunt ieftine şi utile, şi au un nivel practic pentru omul de rând dornic să încerce un preparat de tip homemade, sau făcut în casă.

Acneea şi alimentaţia

Este cunoscut faptul că una din cauzele acneei este alimentaţia neadecvată.

Înainte de a ajunge la experimentarea neplăcerilor cauzate de acnee şi mai ales a urmelor pe care aceste coşuri mari le lasă la exteriorul pielii, este bine să preveniţi declanşarea lor. Cum? Prin menţinerea unui program nutriţional bine stabilit.

Vitamina A – În loc de pastile poţi consuma legume proaspete bogate în Vitamina A: roşii, spanac, morcovi, varză, broccoli, porumb, dovlecei, pepene galben, mango, portocale, piersici sau caise.

Zinc – Consumă mai mult peşte, lactate, ouă şi carne bogată în proteine sănătoase.

Uleiuri – Aromaterapia poate fi încercată pentru un efect antibiotic şi antiseptic natural în faza incipientă a acneei. Se fac tamponări cu ulei din ceai de arbore diluat în 100 ml apă. Atenţie! Acest remediu este preventiv şi nu curativ.

Plante medicinale pentru acnee

• Comprese cu flori de gălbenele
• Comprese cu ceai de muşeţel
• Compresele locale cu infuzie de rădăcină de brusture
• Cataplasme cu rădăcină de cicoare
• Cataplasme cu infuzie de conuri de hamei
• Soluţie din Scorţişoară şi zeamă de lămâie
• Infuzii din Trei Fraţi Pătaţi – 3 căni pe zi
• Smirna

Cimbru de câmp pentru acnee

Cercetătorii în domeniu au făcut numeroase experimente pentru a afla elixirul unei pieli curate şi sănătoase. S-a dovedit în final că cimbrul de câmp este cel mai eficient ingredient natural care combate acneea. Se poate găsi sub formă de tinctură, loţiune sau gel. Cimbrul are o compoziţie care acţionează delicat asupra pielii. În decursul a cinci minute tinctura de cimbru de câmp poate avea efecte uimitoare asupra acneei.

Cautari:
    tinctura de cimbru de camp pret | tinctura de cimbru acnee |

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play