Păpădia blochează pătrunderea virusului SARS-CoV-2 în celule
Să fie oare adevărat că leacurile pentru COVID cresc pur și simplu în natură?
Păpădia, care este practic o buruiană invazivă, conține substanțe care pot preveni infectarea cu SARS-CoV-2.
Păpădia blochează atașarea proteinei spike din Covid: Freepik.com
Tratamentul pentru COVID-19 ar putea fi chiar mai aproape de noi decât credem. Nu trebuie să ne uităm mai departe de grad.
Plante cu potențial anti-COVID
Multe plante medicinale au fost studiate ca potențiali agenți anti-COVID.
Ienupărul, acele de pin, ceaiul verde, cimbrișorul, pelinița, usturoiul, ghimbirul, turmericul, nalba mare, lemnul-dulce, socul, iedera, echinaceea, anasonul, chimenul negru și salcia sunt doar câteva exemple.
Citește și – Plante și compuși naturali cu potențial în bolile virale, inclusiv COVID-19
Pe această listă am putea adăuga și banala păpădie.
Grădinarii și fermierii se grăbesc să o extermine prin tot felul de ierbicide și substanțe toxice, neștiind ce putere uriașă de vindecare zace în ea.
Puțini știu că proteina spike din virusul SARS-CoV-2 poate fi blocată cu ajutorul acestei plante.
Păpădia blochează proteinele spike ale virusului SARS-CoV-2
Potrivit unui studiu realizat de germani, păpădia poate împiedica legarea proteinelor S de receptorii de pe suprafața celulelor ACE-2.
Extractul apos obținut din frunzele uscate ale plantei s-a dovedit eficient împotriva proteinei spike D614 și a unor tulpini mutante, precum D614G, N501Y, K417N și E484K.
Cercetătorii au folosit compuși cu greutate moleculară mare pe care i-au colectat dintr-un extract apos de păpădie.
I-au testat apoi pe celule pulmonare și renale umane.
Păpădia a oprit interacțiunea proteină-la-proteină între subunitatea S1 a proteinei spike și receptorul de suprafață a celulei umane ACE-2.
Același efect a fost observat și în cazul mutațiilor proteinei spike din alte versiuni ale virusului.
Extractul de păpădie a stopat atașarea particulelor de lentivirus pseudotipizate de celulele pulmonare și a oprit secreția de interleukină-6 (un proces inflamator).
Eficiența păpădiei în inhibarea proteinei spike și toxicitatea ei scăzută sunt promițătoare.
Autorii sugerează efectuarea unor studii clinice ulterioare pentru a evalua modul de acțiune a extractului în sistemele corpului uman și a confirma eficacitatea păpădiei în prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.
Alți compuși care pot bloca intrarea virusului
În păpădie se găsesc numeroși fitocompuși valoroși: terpeni, compuși fenolici (acizi fenolici, flavonoide, cumarine) și polizaharide.
Principalul compus fenolic este acidul cicoric.
Alți compuși eficienți care pot bloca atașarea proteinei spike de receptorul ACE2 sunt:
– nobiletina și neohesperidina din cojile de citrice
– glicirizina din rădăcina de lemn-dulce
– punicalaginul și acidul elagic din extractul alcoolic de coji de rodie
Aceste substanțe sunt 100% naturale și sigure.
Potrivit „European Scientific Cooperative on Phytotherapy”, doza recomandată de păpădie este de 4-10 g de frunze, infuzate în apă clocotită.
Se pot consuma 1-3 ceaiuri de păpădie pe zi.
Eaxtractele, precum tinctura de păpădie – ar putea fi chiar mai eficiente. Acestea se poate procura de la magazinele naturiste.
Citește și – 13 plante medicinale cu potențial anti-COVID-19 (studii)
Surse articol:
1. Mike Adams, Covid cured literally grow like weeds, Plant.Medicine.News: https://plantmedicine.news/2021-07-02-covid-cures-literally-grow-like-weeds.html
2. Lance D. Johnson, Research: Dandelion leaf extract blocks protein spike proteins from binding to the ACE2 cell surface receptor, Medicine. News: https://medicine.news/2021-06-28-dandelion-leaf-extract-blocks-spike-proteins-binding-to-ace2-receptor.htm