Trei plante care împiedică formarea cheagurilor de sânge în COVID-19

Bazat pe studii științifice

După doi ani de pandemie de COVID-19 avem deja mai multe date despre această boală.

Ace de pin alb

Ace de pin alb: delirium florens

Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 – cum a fost denumită boala COVID-19, provoacă simptome care coincid cu bolile respiratorii.

Există însă și probleme cardiovasculare, care afectează alte zone ale corpului.

COVID-19 – mai curând o boală vasculară decât respiratorie

Deși SARS-CoV-2 a fost catalogat drept un virus, iar infecția pe care o provoacă o afecțiune respiratorie, studiile recente înclină spre altă ipoteză.

COVID-19 ar fi mai curând o boală vasculară și nu una respiratorie, spun cercetătorii.

Observațiile medicilor susțin această teorie.

Astfel se explică de ce mulți din bolnavii de COVID-19 fac cheaguri de sânge. Acestea nu sunt simptome clasice ale unei boli respiratorii.

Un studiu publicat în jurnalul „Circulation Research” în 2021 demonstrează că noul coronavirus vatămă celulele sistemului vascular.

Citește șiFrunzele de prun  elimină cheagurile din vasele de sânge

Proteina spike vatămă celulele vasculare

Infecția cu SARS-CoV-2 are loc atunci când proteina spike (proteina S) se leagă de ACE 2 (enzima de conversie a angiotensinei) din celulele gazdă.

Proteina spika este cea care produce daune vasculare la pacienții cu COVID.

Aceste daune cresc riscul de cheaguri de sânge, accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord, migrene și alte evenimente cu potențial fatal.

Pe la mijlocul pandemiei, mai multe studii au raportat că în momentul eliberării de particule virale în fluxul sangvin, celulele endoteliale care cuprind arterele, capilarele, veneloe și endocardul se leagă de aceste particule prin receptorii lor de ACE2 și devin sever inflamate sau distruse.

Cercetătorii chinezi au obținut dovezi clare în urma unui experiment pe hamsteri.

Au demonstrat că proteina spike scade nivelul ACE 2 și inhibă funcția mitocondrială. În consecință, deteriorează celulele vasculare endoteliale.

Deși virusul poate afecta orice persoană, are o predilecție spre vârstnicii cu hipertensiune arterială, diabet, obezitate sau alte boli cardiovasculare.

În urma autopsiilor efectuate, pacienții care au decedat prezentau microtrombi multipli în vasele mici și capilarele plămânilor, cu leziuni alveolare severe.

Citește și4-6 căței de usturoi pe zi scad riscul de cheaguri de sânge, ateroscleroză, atac de cord și accident vascular cerebral

3 plante care împiedică formarea cheagurilor de sânge

Anticoagulantele sunt un medicament critic în protocolul anti-COVID.

Există și alte mijloace care pot opri daunele vasculare la acești bolnavi.

Unul din ele este acidul shikimic, un compus natural care reduce agregarea plachetară.

Altfel spus, stopează formarea cheagurilor de sânge.

Acest compus are de asemenea proprietăți antigripale și antiinflamatorii. Este ingredientul principal din medicamentul antiviral Oseltamivir (Tamiflu).

Un studiu din 2014 a arătat că acele de pin și anasonul stelat au doze notabile de acid shikimic.

Acidul shikimic se găsește și în semințele de schinduf.

Acele de pin

Ceaiul de ace de pin ar putea fi o soluție simplă și naturală pentru prevenirea daunelor vasculare în COVID-19.

Cercetătorii de la Universitatea Maine din Orono au descoperit că acidul shikimic poate fi extras pur și simplu prin infuzarea acelor de pin în apă.

Apa clocotită acționează ca un solvent. Infuzarea extrage fitocompușii din plantă în apă.

Ceai din ace de pin – rețetă

  • 1/3 cană de ace de pin mărunțite
  • 2 căni de apă clocotită
  • miere, după gust

Acele de pin trebuie identificate corect și colectate doar de la specia de pin alb sau brad Douglas.

Ace de pin alb

Ace de pin alb: James St. John

Spălați acele și tocați-le mărunt cu un cuțit.

Puneți-le la infuzat în apa clocotită pentru 10-15 minute, apoi strecurați și îndulciți cu miere.

Se pot bea câteva căni pe zi. Dacă ați fost expuși la virus, puteți consuma acest ceai zilnic în perioada de boală.

Semințele de fenicul

Feniculul este la rândul lui o plantă cu efect protector potențial în infecția cu SARS-CoV-2.

Face parte din aceeași familie cu morcovii și țelina. Are un gust dulceag și foarte aromat.

De altfel, toate cele trei surse de acid shikimic menționate în acest articol sunt puternic aromate.

Feniculul este folosit în medicina tradițională de mii de ani. Acidul shikimic este unul din compușii activi din semințele sale.

Acesta se poate extrage la fel ca în cazul acelor de pin, prin infuzarea semințelor de fenicul în apă clocotită.

Este indicat să fați semințele prin râșniță înainte de a le pune la ceai.

Anasonul stelat

Anasonul stelat are numeroase substanțe medicinale cu efecte asupra sănătății.

Este folosit pe scară largă pentru extragerea acidului shikimic.

Anason stelat

Anason stelat

Pentru a beneficia de o cantitate cât mai mare de acid shikimic, putem prepara un ceai din toate cele trei plante menționate: ace de pin, semințe de schinduf și anason stelat.

Se pot adăuga și alte mirodenii, precum cuișoare și scorțișoară.

Potrivit unui studiu publicat în „Journal of Medical Virology”, acidul shikimic și quercetina sunt cea mai eficientă combinație pentru modularea imunității înnăscute.

După cum putem vedea, natura are deja sintetizate substanțele vindecătoare în plantele pe care le oferă în mod gratuit.

Citește șiQuercetina – o moleculă care împiedică replicarea virusului SARS-CoV-2

Surse articol:

1. Michael Kalafatis, COVID-19: A Serious Vascular Disease with Primary Symptoms of a Respiratory Ailment, The Journal of Applied Laboratory Medicine, Volume 6, Issue 5, September 2021, Pages 1099–1104, https://doi.org/10.1093/jalm/jfab084
2. Yuyang Lei, Jiao Zhang, Cara R. Schiavon, Ming He, Lili Chen, Hui Shen, Yichi Zhang, Qian Yin, Yoshitake Cho, Leonardo Andrade, Gerald S. Shadel, Mark Hepokoski, Ting Lei, Hongliang Wang, Jin Zhang, Jason X.-J. Yuan, Atul Malhotra, Uri Manor, Shengpeng Wang, Zu-Yi Yuan, John Y-J. Shyy, SARS-CoV-2 Spike Protein Impairs Endothelial Function via Downregulation of ACE 2, Circulation Research, Vol. 128, No. 9: https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902
3. Jacqueline, 3 Foods that contain shikimic acid to halt spike protein transmission, Deep Roots at Home: https://deeprootsathome.com/3-foods-that-contain-shikimic-acid-to-halt-transmission/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.