11 Beneficii ale Ceaiului de Muşeţel

Muşeţelul ne aduce aminte de câmpul cu flori din copilărie. Este o plantă aromată, iar savoarea ceaiului de muşeţel nu se uită uşor. Din bătrâni se povesteşte că muşeţelul este un remediu de încredere în ceea ce priveşte tratarea unei game largi de boli şi afecţiuni.

ceai de muşeţel beneficii

Beneficii ceai de muşeţel

Ceaiul de muşeţel este unul din cele mai populare terapii naturiste folosite astăzi, atât de cei vârstnici, cât şi de cei mai tineri. Florile de muşeţel pot fi folosite şi sub formă de tinctură, mai ales în bolile de piele. Muşeţelul curăţă, dezinfectează, regenerează şi cicatrizează pielea. Se pot face cure cu ceai de muşeţel şi pentru tratarea răcelilor (mai ales inhalaţiile), pentru ameliorarea stărilor de anxietate, insomnie şi oboseală, durerilor de cap, alergiilor, febrelor sau afecţiunilor gingivale. Dar să le studiem pe toate mai îndeaproape.

1. Bun pentru bebeluşi

Prepară un ceai de muşeţel cu fructe de chimen pentru bebeluşul tău. O linguriţă din acest amestec îl va ajuta să scape de colicile intestinale. Se fac băi cu această infuzie pentru a trata petele roşii de pe corp prezente la mulţi copii mici.

2. Leac pentru piele

Ceaiul de muşeţel te poate curăţa de eczeme, coşuri şi acnee. Te ajută în dermatite şi arsuri mai mult sau mai puţin grave. Se folosesc în acest sens comprese cu infuzie de muşeţel. Uleiul de muşeţel combinat cu frunze de nalbă închide rănile extrem de repede.

3. Calmează durerea de măsea

Ştiai că ceaiul de muşeţel face să dispară durerile de dinţi? Poţi face clătiri ale gurii cu ceai de muşeţel la fiecare jumătatea de oră pentru un efect rapid sau poţi lăsa preparatul pentru câteva minute în locul dureros.

4. Te scapă de migrene

Bea o ceaşcă de ceai de muşeţel pentru a alunga senzaţia de încleştrare cauzată de durerile incomode de cap. Se prepară infuzie de muşeţel şi se bea la primele simptome.

5. Tratează constipaţia şi durerile de stomac

Ceaiul de Muşeţel poate fi servit pentru un efect antiseptic. Muşeţelul are rol de pansament pentru stomac. Vindecă gastritele, enterocolitele şi colitele. Se pot face de asemenea clisme cu infuzia de muşeţel pentru vindecarea constipaţiei.

ceai muşeţel

6. Ameliorează durerile menstruale

Spasmele musculare experimentate în timpul menstruaţiei pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului de muşeţel. Este un remediu natural de nădejde folosit de femeile din vechime.

7. Scade glicemia

Suferinzii de diabet sunt sfătuiţi să consume ceai de muşeţel în fiecare zi, înainte de masă. Această cură te poate scăpa uşor de diabet.

8. Tratează afecţiuni ale ficatului

Se face infuzia din muşeţel în combinaţie cu mentă, albăstrele, anghinare, rostopască şi sunătoare. Acest mix este ideal pentru calmarea durerilor de ficat. Are rol antiinflamator şi antiseptic.

9. Tratează reumatismul

Se fac frecţii cu ulei de muşeţel pentru eliminarea senzaţiei de oboseală şi durere din picoare şi articulaţii.

10. Te ajută să dormi bine

Insomnia este una dintre cele mai populare suferinţe de natură psihică întâlnită astăzi în rândul personelor vârstnice şi tinere deopotrivă. Bea un ceai de muşeţel înainte de culcare pentru un efect liniştitor. Relaxeaz-te şi scapă de insomnii cu o cană aromată de ceai de flori de muşeţel.

11. Ameliorează simptomele bolii Zoster

Se aplică comprese cu ceai de muşeţel şi rozmarin pe zona afectată. Se lasă pe piele timp de 15 minute, repetându-se acţiunea de 3 ori pe zi. Acest remediu calmează şi reduce frecvenţa puseelor acestei boli. Se recomandă cura de o lună.

Ceai de muşeţel – Precauţii

Femeile gravide trebuie să evite consumul de ceai de muşeţel, deoarece stimulează contracţiile. Persoanele alergice la gălbenele şi crizanteme în general pot de asemenea evita utlizarea muşeţelului.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.