Flori cu Proprietăţi Vindecătoare

Lumea modernă în care trăim ne ademeneşte să căutăm numai la „faţa” lucrurilor, împiedicându-ne cumva să privim în esenţa lor. Florile au o valoare estetică ne-egalabilă. Însă strămoşii noştri ştiau că florile au şi puteri tămăduitoare, întocmai ca a plantelor medicinale celor mai des foloste astăzi de medicii alternativişti.

Toate florile sunt înzestrate cu o frumuseţe aparte. Însă nu toate au primit de la Dumnezeu darul de a vindeca sau ameliora anumite boli cu care omul de rând se confruntă. Nu este de ignorat aportul benefic pe care aceste flori îl au asupra organismului nostru. Unele din ele pot trata chiar boli severe, cum este cancerul sau chiar simptome ale bolii Alzheimer.

Sursă Imagine: www.stiri.com.ro

Avem aici o listă cu cele mai populare soiuri de flori de care ne putem bucura pe deplin în încercarea de a ameliora anumite probleme de sănătate. Gălbenelele, Păpădia, Salcâmul, Ghioceii, Brânduşa, Lavanda şi Narcisa sunt câteva nume de flori pe care le-am ales pentru glosarul nostru.

Gălbenelele

Florile de Gălbenele sunt remedii excelente în tratarea bolilor de ficat, a inflamaţiilor colonului sau a sângerărilor gingivale. Se prepară infuzia de gălbenele din 2 linguriţe de flori uscate şi 300 ml de apă clocotită. Se poate bea de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Pentru durerile gingiilor se pot face clătiri ale gurii cu infuzie de gălbenele. Nu se mai consumă nimic vreme de o oră.

Precauţii: Persoanele alergice la polen nu trebuie să consume gălbenele.

Păpădia

Despre Păpădie ştim că este un aliat de nădejde împotriva hepatitelor şi a altor afecţiuni biliare sau ale ficatului. Se poate consuma decoct de păpădie, preparat din 2 linguriţe de plantă şi o cană cu apă. Se administrează câte 2 linguri la fiecare 4 ore. Ceaiul de păpădie este minunat în curăţarea sângelui.

Precauţii: Persoanele cu pietre la colecist nu trebuie să consume păpădie, întrucât stimulează secreţiile gastrice.

Floarea de salcâm

Salcâmul tratează cu succes stările de iritabilitate şi nervozitate. Florile de Salcâm ameliorează migrenele, nevralgiile şi durerile reumatice. Vindecă puseele de tuse, tratează constipaţia şi reduc aciditatea gastrică. Au efect calmant şi ajută în insomnii şi depresii de sezon. Se prepară infuzie dintr-o lingură de flori uscate şi o cană cu apă. Se beau câte 2-3 pe zi, după mesele principale.

Precauţii: A nu se folosi scoarţa de salcâm, întrucât este toxică pentru organism.

Lavanda

Floarea de levănţică tratează stările de insomnie, anxietate şi depresie. Are rol sedativ şi analgezic, alungând durerile de cap, mai ales cele după intervenţiile chirurgicale. Lavanda se mai poate folosi împotriva bacteriilor şi afecţiunilor virale.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.