Cele mai bune plante de apartament

Florile la ghiveci nu sunt cea mai bună alegere pentru mediile interioare, deoarece au tendința de a face mucegai din cauza umezelii crescute.

În plus, florile sunt mai pretențioase și au nevoie de condiții speciale (lumină, căldură etc).

Plante de apartament

Pentru apartamente, cele mai potrivite decorațiuni naturale sunt plantele la ghiveci. Frunzele lor verzi, de diferite forme și dimensiuni, pot transforma orice locușor din casă într-o oază de verdeață.

Citește și: PLANTE care purifică AERUL din casă și reduc nivelul de TOXINE, MUCEGAI și PRAF – studiu NASA

Plantele cu frunze sunt de asemenea foarte importante pentru calitatea aerului din casă. Datorită faptului că măresc cantitatea de oxigen, ajută la purificarea aerului.

Cele mai bune plante de apartament

Iată care sunt cele mai bune plante de apartament pe care le poți folosi pentru a obține un decor mai natural în casă.

1. Pana cocoșului

Această plantă are frunzele lungi, ușor ondulate și ascuțite spre vârf. Se numește „Aspidistra elatior” și nu are nevoie de o îngrijire specială. Poate supraviețui în orice fel de medii, inclusiv în locuri umbroase. De altfel, preferă o zonă mai slab iluminată.

Uneori poate produce și flori.

2. Dracena

Această plantă se mai numește și „Copacul dragon”. Există mai multe tipuri de Dracena, precum Dracena marginata sau Dracena ulises. Fiecare are un aspect aparte.

Deși o vedem mai des în locurile publice, se poate ține și în casă. Se întreține ușor. Are nevoie de multă lumină și udare regulată. Apa revigorează de fiecare dată frunzele ofilite.

3. Limba soacrei

Cu siguranță ați auzit de această plantă și o puteți recunoaște după frunzele lungi, ascuțite și vărgate. Are o durată de viață foarte mare și pare cu adevărat nemuritoare.

Trăiește bine în orice fel de condiții, dar este bine dacă o țineți undeva la lumină. În sezonul rece trebuie udată doar de 2 ori. Crește destul de mult și poate înfrumuseța balconul sau alt loc gol din casă. Uneori face și floricele mici, cu un miros unic.

4. Epipremnum

O plantă foarte înaltă, bogată în frunze. Poate ajunge până la 3 metri înălțime. Are de asemenea o rezistență ridicată, de aceea merită păstrată în casă. Dacă a crescut foarte mult, o puteți sprijini de ceva, ca să atârne frumos.

Citește și: PLANTE cu efecte purificatoare și relaxante pe care e bine să le ții în casă pentru a DORMI mai bine noaptea

5. Voalul miresei

Și această plantă este populară, datorită frunzelor albe cu margini verzi, care dau tendința că se revarsă peste ghiveci. Se numește „Chlorophytum comosum” și face mulți puieți. În momentul în care crește mare, trebuie mutată într-un ghiveci mai mare, sau doar puieții, separat.

6. Aloe vera

Dincolo de aspectul ornamental, aloe vera poate fi folosită și în scop medicinal, de cei cunoscători. Este o alegere bună pentru menținerea calității aerului din casă.

Alte plante de interior care pot fi amplasate într-un aparatment sau într-o casă:

• Aglaonema commutatum

• Croton (Codiaeum variegatum)

• Dieffenbachia

• Crinul păcii (Spathiphyllum)

• Ficus

• Maranta

• Ferigă

• Yucca elephantipes

• Palmier

• Monstera minima

• Cactus

Citește și: Cercetătorii au descoperit o PLANTĂ care poate PURIFICA APA de la robinet

Surse:

1. Rebecca Paula, The 10 best plants for apartment dwellers, 6sqft: https://www.6sqft.com/the-10-best-plants-for-apartment-dwellers/

2. Carti agricole, 15 flori si plante de apartament usor de intretinut: https://www.cartiagricole.ro/plante-apartament-rezistente/?v=f5b15f58caba

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.