Plante care nu pot fi luate în paralel cu medicamentele pentru inimă

Multe din plantele medicinale obișnuite interacționează cu medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare. Unele interacțiuni pot fi chiar periculoase.

Deși sunt naturale, plantele pot cauza reacții adverse atunci când sunt administrate în doze mari sau în combinație cu alte suplimente sau medicamente.

Plante care interactioneaza cu medicamentele pentru inima

Un procent mic din pacienții cardiaci îl informează pe medicul lor despre produsele naturiste pe care le folosesc. Mulți din ei consumă aceste produse în paralel cu tratamentul medicamentos recomandat de doctor.

Produsele naturiste pot interacționa cu medicamentele prescrise pentru problemele cardiace și circulatorii, precum hipertensiune arterială sau insuficiență cardiacă.

Cele mai multe interacțiuni au loc între plante și medicamentele pentru subțirea sângelui, precum Warafarina.

Plante care nu trebuie administrate împreună cu anticoagulante

Mayo Clinic atrage atenția persoanelor care iau medicamente anticoagulante să nu le asocieze cu lemn dulce sau sunătoare. Este important de asemenea să evite următoarele suplimente alimentare:

• Coenzima Q10 – poate reduce eficiența Warfarinei.

• Usturoiul, gingko biloba și luminița nopții – pot crește riscul de sângerări dacă este administrată în cadrul unui tratament cu anticoagulante, precum Aspirină, Clopidogrel sau Warfarină.

• Ginseng – scade eficiența Warfarinei.

• Păducelul – poate interacționa cu beta-blocante, nadolol sau propranolol, blocante ale canalelor de calciu, verapamil, nitrați și digoxină.

• Lemnul-dulce – scade nivelurile de Warfarină din sânge și crește efectele Digoxinei.

• Saw palmetto (piticul palmier).

• Sunătoarea – reduce eficiența Warfarinei, Digoxinei, blocantelor canalelor de calciu și statinelor.

Plante care subțiază sângele în mod natural și care trebuie evitate de persoanele care iau anticoagulante:

– merișor
– Don Quai
– Angelica
– ghimbir
– glucozamina
– ceaiul verde
– melatonina
– produsele din soia
– arnica
– afine europene
– mușețel
– ulei de cuișoare
– spilcuța
– kava
– crețușca
– talpa gâștii
– papaya
– semințele de dovleac
– trifoiul roșu

Aceasta nu este lista completă a plantelor și produselor naturiste care pot cauza interacțiuni cu medicația convențională.

Dacă sunteți sub tratament, cu orice fel de medicamente, întrebați medicul sau farmacistul înainte să luați un supliment alimentar sau un produs din plante.

De asemenea, este important să respectați întocmai dozele recomandate.

Adresați-vă imediat medicului dacă apar simptome îngrijorătoare, care ar putea indica o interacțiune între plante și medicamentele pe care le luați, precum creșterea ritmului cardiac sau modificarea tensiunii arteriale.

Surse:

1. Mayo Clinic, Healthy Lifestyle, Consumer health: https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/consumer-health/in-depth/herbal-supplements/art-20046488

2. Walgreens, Do some herbal medications interact with blood thinners? https://www.walgreens.com/topic/faq/questionandanswer.jsp?questionTierId=1000002&faqId=1300138

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.