Ceapa – cel mai eficient remediu de casă pentru tuse

Ceapa este unul din cele mai bune leacuri pentru tuse și durerile în gât. Profesorul Constantin Milică recomandă sucul de ceapă proaspăt stors din 100 g de ceapă (preferabil coaptă în spuză), din care se iau câte 2-3 linguri.

Sucul de ceapă poate fi amestecat în cantități egale cu miere naturală.

Ceapa – cel mai bun remediu pentru tuse: Whatwolf – www.freepik.com

Remedii cu ceapă pentru tuse

O altă rețetă populară este decoctul de ceapă și nuci. Se iau 2 cepe cu tot cu coajă, se spală bine și se taie mărunt. Se pun la fiert împreună cu 3 nuci zdrobite într-un litru de apă.

Se lasă la fiert 10-15 minute, apoi se strecoară. După ce s-a răcorit, se adaugă miere și se consumă lichidul obținut pe parcursul întregii zile, cu înghițituri mici.

Există și o rețetă mai simplă, obținută din 2 cepe tăiate felii și fiert în 1,5 litri de apă, preț de un sfert de oră. După strecurare și răcire se îndulcește cu miere.

Citește și:

Sirop de ceapă roșie pentru tuse și astm (rețetă și beneficii)

Unele persoane taie o ceapă bucăți și o așază în camera copilul care tușește, undeva în apropierea patului sau chiar sub pernă. Se presupune că ceapa absoarbe germenii și toxinele din aer.

Acest remediu datează din anul 1500,din timpul pestei bubonice. Oamenii tăiau cepe și le puneau în casă pentru a se proteja împotriva bolii. Remediul nu a fost confirmat încă științific.

Plante pentru tusea uscată

Există mai multe tipuri de tuse, în funcție de tipul de infecție sau de stadiul bolii.

În prima fază, apare iritația gâtului și tusea uscată. Aceasta trebuie calmată prin remedii emoliente, care conțin mucilagii. Cele mai bune plante pentru tusea seacă sunt:

– teiul

– pătlagina

– podbalul

– lumânărica

– nalba-mare

– macul roșu

– lichenul de piatră

– nalba de cultură

Abia când tusea devine productivă sunt indicate expectorantele, care ajută la eliminarea sputei. Așadar, remediile pe bază de ceapă (decoct, suc, sirop sau comprese) sunt recomandate doar în tusea productivă, pentru stimularea expectorației.

Citește și:

Cum să folosim ceapa pentru răceli, infecții și dureri

Ce proprietăți are ceapa

Ceapa are efecte expectorante și totodată emoliente. Ajută de asemenea la stimularea imunității și combaterea bacteriilor.

Ceapa conține substanțe care au demonstrat efecte antiastmatice, antibiotice, antiplachetare și antitrombotice.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘10492, 4495, 10484′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Griffiths G, Trueman L, Crowther T, Thomas B, Smith B., Phytother Res. 2002 Nov;16(7):603-15. Onions–a global benefit to health: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12410539

2. Constantin Milică, Tusea, Medicina Naturistă, Vol 1, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 299-300

3. Kristina Duda, Sanja Jelic, Will an Onion in the Room Stop a Cold or the Flu? Very Well Health: https://www.verywellhealth.com/will-an-onion-in-the-room-stop-a-cold-or-the-flu-770452

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.