6 PLANTE pe care le poți folosi în loc de IBUPROFEN

Ibuprofenul a început să fie utilizat ca alternativă la analgezicele opioide, datorită profilului său de siguranță mai bun. 

Trebuie să știm că, deși nu provoacă dependență precum opioidele și are mai puține efecte secundare, există alternative naturale cu și mai puține riscuri pentru sănătate.

Citește și Plante și alimente pentru durere și inflamații, care pot înlocui IBUPROFENUL

Alternative naturale la Ibuprofen

Ce este Ibuprofen?

Ibuprofenul are efecte analgezice, antipiretice (scade febra), iar în doze mari, acționează și ca antiinflamator.

Face parte din categoria antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS), alături de Aspirină și Naproxen. Are efecte similare medicamentelor steroide, dar spre deosebire de acestea, nu prezintă riscuri la fel de mari în urma utilizării sale pe termen lung.

AINS sunt folosite în general pentru calmarea durerilor, reducerea inflamațiilor și controlul stărilor febrile. Ibuprofenul blochează producția de prostaglandine – substanțe eliberate de corp în momentul apariției unei leziuni sau a unei boli, care provoacă un răspuns inflamator și durere.

Efectele secundare ale Ibuprofenului

Unele persoane pot experimenta o serie de efecte adverse în urma consumului de Ibuprofen, precum greață, vărsături și diaree, dispepsie sau dureri gastro-intestinale.

În cazuri mai rare pot să apară amețeală, edeme (sau retenție de lichid în corp), balonare, inflamație stomacală, ulcere gastrice, agravarea simptomelor de astm.

FDA a atras atenția că unele persoane dezvolta reacții alergice la ingredientele din Ibuprofen, precum urticarie, mâncărimi, erupții, înroșirea pielii, bășici, umflarea feței, astm sau respirație șuierătoare.

Green Med Info notează că Ibuprofenul este vândut în miliarde de doze și este asociat cu mii de decese cardiovasculare în fiecare an. În perioada 1999-2003 medicamentul Vioxx (retras de pe piață) a provocat moartea a 27.000 de persoane prin atac de cord. Iar Ibuprofenul este considerat la fel de periculos.

Cine nu trebuie să ia Ibuprofen?

Există câteva categorii de persoane care nu ar trebui să ia Ibuprofen, decât la sfatul medicului și în dozele prescrise de acesta:

• persoanele cu probleme cardiace

• persoanele cu ulcere peptice

• persoanele cu risc de accident vascular cerebral

• persoanele sensibile la aspirină sau alte AINS

• femeile în ultimele 3 luni de sarcină

• persoanele cu insuficiență cardiacă severă

Citește și MOTIVE serioase să NU luați IBUPROFEN!

FDA a emis o avertizare în anul 2015 cu privire la riscul crescut de atac de cord și accident vascular cerebral la cei care iau acest medicament în doze mari.

Ibuprofenul trebuie administrat cu precauție la pacienții cu:

• astm

• afecțiuni hepatice

• probleme renale

• hipertensiune arterială, angină, atac de cord (boala cardiacă ischemică)

• boala arterială periferică, bypass coronarian

• sângerări stomacale

Citește și IBUPROFENUL ucide mii de oameni în fiecare an

6 plante pe care le poți folosi în loc de Ibuprofen

Efectele acestor plante au fost verificate și demonstrate în studii clinice.

ARNICĂ

Aplicată extern, arnica este la fel de eficientă ca Ibuprofenul în reducerea simptomelor de osteoartrită la încheietura mâinii. Are însă mai puține efecte secundare.

GHIMBIR

Dacă te numeri printre femeile care suferă de dismenoree (cicluri problematice), încearcă să iei ghimbir în loc de Ibuprofen. Este la fel de eficient în reducerea simptomelor dureroase și nu are efecte secundare grave.

TURMERIC

Persoanele cu osteoartrită la genunchi pot înlocui Ibuprofenul cu extract de turmeric.

Citește și TURMERICUL poate înlocui ASPIRINA și IBUPROFENUL și nu are efecte SECUNDARE

CIMBRU

Extractul de cimbru s-a dovedit la fel de bun în reducerea durerilor și a spasmelor la pacientele cu dismenoree.

OMEGA-3

Deși nu fac parte din categoria plantelor, acizii grași esențiali Omega-3 reduc necesitatea de medicamente la pacienții care au suferit o intervenție neuro-chirurgicală. Omega-3 are efecte paliative la fel de bune ca Ibuprofenul.

SCORȚIȘOARĂ

La fel ca ghimbirul și cimbrul, scorțișoara este utilă în controlul ciclul menstruale dificile.

Citește și Alternative naturale la Ibuprofen și Paracetamol – leacuri care ușurează DURERILE, fără să producă efecte secundare

Surse:

1. Sayer Ji, Founder, 6 Natural Ibuprofen Alternatives Backed by Clinical Research, GreenMedInfo: https://www.greenmedinfo.health/blog/6-natural-ibuprofen-alternatives-backed-clinical-research

2. Yvette Brazier, Alan Carter, What to know about ibuprofen? Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/161071.php

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.