Cum să folosim TURMERICUL ca ANTIINFLAMATOR

Turmericul este o plantă miraculoasă. Cei de la GreenMedInfo au publicat un articol în care demonstrează că acesta este la fel de eficient ca 14 medicamente care se vând în farmacii.

A fost comparat cu antiinflamatoarele sintetice (Ibuprofen, Naproxen, Indometacin, Diclofenac, Celecoxib, Tamoxifen, Aspirină), steroizii, agenții chimioterapeutici, antidepresivele, medicamentele pentru scăderea colesterolului, medicamente pentru subțierea sângelui și medicamentele antidiabetice.

Turmeric – antiinflamator

Dr. Susan Lark scrie în „Healing Herbs for Women” că turmericul este folosit de mii de ani în bucătăria și medicina indiană. Înrudită cu ghimbirul, rădăcina de turmeric are proprietăți medicinale similare, îndeosebi proprietăți antiinflamatoare puternice.

Culoarea sa aurie este dată de curcumină – compusul bioactiv cel mai intens studiat. O recenzie apărută în American Journal of Natural Medicine prezintă rezultatele mai multe studii realizate în India care demonstrează că acest compus este un agent antiinflamator eficient.

Într-unul din studiile clinice investigate de cercetătorii, curcumina (1.200 mg/zi) a fost la fel de eficientă ca Fenilbutazona (300 mg/zi) în ceea ce privește reducerea simptomelor de rigiditate articulară dimineața, capacitate redusă de mers pe jos și umflături articulare la pacienții cu artrită reumatoidă. Fenilbutazona este un antiinflamator cunoscut, asociat cu efecte secundare severe.

Un alt studiu a arătat că substanța din turmericul este la fel de eficient ca și cortizonul, un alt antiinflamator sintetic puternic. Curcumina poate fi considerată superioară prin faptul că nu produce efecte secundare, precum iritații gastrice sau ulcer peptic la persoanele sensibile.

Curcumina reduce inflamațiile prin faptul că inhibă agregarea plachetară și procesul de formarea a leukotrienelor. Totodată, ajută la descompunerea cheagurilor de sânge și inhibă răspunsul inflamator la numeroși stimuli.

Are un efect indirect împotriva inflamației prin glanda suprarenală sau prin hormonii acesteia. Cel mai probabil, curcumina crește eficiența cortizonului natural al corpului – unul din cei mai puternici hormoni antiinflamatori.

Cortizonul sintetic utilizat pe termen lung poate cauza efecte adverse grave, precum atrofie suprarenală, osteoporoză sau diabet zaharat.

Curcumina nu prezintă nici un fel de toxicitate. Poate fi folosit ca antiinflamator în doze de 400-600 mg, de 3 ori pe zi. Căutați un supliment care conține o cantitate egală de piperină sau bromelaină – agenți care îi măresc absorbția în corp. Se administrează pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte sau după masă.

Turmericul este contraindicat persoanelor care iau medicamente pentru subțierea sângelui, precum Cumadină. Nu este indicat pe perioada sarcinii și alăptării.

 

Sursă: Dr. Susan Richards, „Anti-inflammatory herbs: Turmeric”, Excerpt from Dr. Susan Lark’s Healing Herbs for Women, articol publicat pe site-ul Dr. Susan’s Healing & Healthy Living: https://drsusanshealthyliving.com/anti-inflammatory-herbs-turmeric/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.