ALOE VERA ajută la scăderea nivelurilor de GLUCOZĂ, COLESTEROL și TRIGLICERIDE din sânge

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Aloe vera poate fi considerată pe bună dreptate o plantă miraculoasă. Deși nu este un aliment, are un profil nutrițional extrem de bogat și divers.

Conține vitamine, minerale, aminoacizi esențiali și nonesențiali, zaharide, antraquinone, enzime, lignini, saponine, acizi salicilici, carotenoide, steroizi, terpeni și fitosteroli.

Aloe vera – diabet colesterol

_

Aloe vera – proprietăți

Deși este cel mai des folosită extern, datorită efectelor vindecătoare și protectoare asupra pielii, studiile au arătat că această plantă are activități terapeutice utile în boli multiple: antioxidante, imunomodulatoare, antidiabetice, antiinflamatoare, anticancerigene, antimicrobiene, hepatoprotectoare, antiulceroase, laxative și anti-îmbătrânire.

Este recomandată ca agent adjuvant în tratamentul chimioterapic și ameliorator în diverse tulburări: cancer metastazic, colită ulcerativă, ulcer gastric, diabet zaharat, boli infecțioase.

Aloe vera are efecte antidiabetice și hipolipidemiante 

Aloe vera este de asemenea un remediu tradițional pentru diabetul zaharat în mai multe zone din lume.

Dovezile din studiile pe oameni și animale sugerează că planta ameliorează hiperglicemia cronică și profilul perturbat al lipidelor – care sunt caracteristice ale diabetului zaharat și factori de risc pentru complicațiile cardiovasculare asociate.

Un studiu din 1985 a raportat că administrarea pe termen lung a 100 g de gel de aloe vera în combinație cu 20 g de tărâțe de psyllium pe zi a redus glicemia și grăsimile din sânge: colesterolul seric, trigliceridele și lipidele totale.

Studiul a fost realizat pe 5.000 de pacienți cu vârsta de 35-65 de ani cu boală de inimă ateromatoasă. 3167 dintre participanți erau pacienți cu diabet non-insulino-dependent.

Cu excepția a 177 de pacienți cu diabet, toți au prezentat o normalizare a nivelurilor de glucoză a jeun și postprandială. La sfârșitul celor 2 luni de studiu, nu au mai avut nevoie de agenți hipoglicemici orali.

Și gelul de aloe vera singur are efecte benefice asupra glucozei sangvine și a parametrilor lipidelor la diabetici. 72 de femei cu diabet fără tratament medicamentos, care au primit 1 lingură de gel de aloe vera pe zi, timp de 6 săptămâni au avut parte de o scădere semnificativă a trigliceridelor serice, comparativ cu grupul placebo.

Un alt studiu a arătat gelul de aloe vera în combinație cu un medicament antidiabetic popular (glibenclamidă) a redus concentrațiile de glucoză și trigliceride din sânge.

Pentru a nu exista reacții adverse, este indicat să consumați preparate de aloe vera standardizante, comercializate de magazinele cu profil naturist.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3492, 12243, 10456, 11578′ button=’Cumpără aici’]

Surse bibliografice:

1. Meika Foster, Duncan Hunter, and Samir Samman, „Evaluation of the Nutritional and Metabolic Effects of Aloe vera”, Chapter 3, articol publicat în jurnalul Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition, preluat de pe site-ul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92765/
2. Arshad H. Rahmani, Yousef H. Aldebasi, Sauda Srikar, Amjad A. Khan, and Salah M. Aly, „Aloe vera: Potential candidate in health management via modulation of biological activities”, articol publicat în jurnalul Pharmacognosy Reviews. 2015 Jul-Dec; 9(18): 120–126, preluat de pe site-ul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4557234/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.