Sâmburii de CAISE conțin Vitamina B17 – precauții la consum

Sâmburii de caisă îşi au faima lor ca medicament redutabil încă din timpuri străvechi. Medicii chinezi foloseau miezul sâmburelui de caisă pentru astm, bronşite, tuse cronică, litiază biliară sau boli degenerative. Astăzi, sâmburii de caisă au revenit în atenţia medicilor naturişti ca surse naturale de Vitamina B17, o vitamină despre care se crede că poate învinge cancerul.

samburi de caise - amigdalina tratamente

Sâmburi de caise: indicații terapeutice

Sâmburii de caisă au o aromă specifică de migdală, de unde şi numele de amigdalină – substanţa vindecătoare care a fost denumită Vitamina B17. În medicina populară, sâmburii de caisă se mai numesc „alună amară”. Potrivit cercetărilor recente, sâmburii de caisă au efecte miraculoase asupra organismului, fiind capabili să prelungească viaţa şi să combată cancerul sau îmbătrânirea prematură.

Cresc imunitatea: astm, bronşită, tuberculoză

Se recomand câte 4 sâmburi de caisă pe zi, administraţi la masa de dimineaţă. Cura durează 60 de zile, urmate de 60 de zile de pauză, şi se poate face de două ori pe an. Despre caise se ştie că au proprietăţi antiinflamatoare, imunostimulatoare şi antioxidante. Miezul sâmburilor de caisă este recomandat şi în cazul bolilor de plămân severe.

Protejează creierul: tulburări de memorie

Bolnavii diagnosticaţi cu Alzheimer care întâmpină probleme în procesul de memorare pot lua câte 5 sâmburi de caisă zilnic pentru combaterea bolilor degenerative asupra creierului. În sâmburii caiselor se găsesc cantităţi importante de lecitină, amigdalină şi vitamine din complexul B, cu rol în menţinerea sănătăţii creierului. Cura cu sâmburi de caise poate dura 14 zile, cu 14 zile pauză.

Tratează litiaza biliară, microlitiaza

Pentru dizolvarea calculilor biliari şi eliminarea bilei din colecist, se recomandă consumul a câte 5 sâmburi de caisă dimineaţa, pe stomacul gol. După o oră de la administrare se poate mânca şi pulpa caiselor proaspete, cu efecte coleretice. Acest leac este cunoscut în medicina populară din toată Europa.

Vezi si VITAMINA B17, sau amigdalina – „suspectă” în vindecarea cancerului

Ajduvant puternic în cancerul de colon

Sâmburii de caisă şi chiar caisele propriu-zise conţin pectină – o fibră solubilă cu efecte anti-cancerigene asupra colonului. Studiile efectuate recent în Belgia recomandă consumul a câte 4-6 sâmburi de caisă pe zi, precum şi suc de caisă ca adjuvant în terapia cancerului de colon.

Inversează procesul de îmbătrânire

vitamina B17 samburi de caisa

Miezul amărui al sâmburelui de caisă este un tonic miraculoas pentru sistemului nervos, digestiv şi muscular.

5 sâmburi de caisă pe zi pot preveni bolile degenerative care apar odată cu vâsta. De fapt, aceşti sâmburi miraculoşi chiar inversează procesul de îmbătrânire, având efect regenerator puternic asupra celuelor corpului.

Caisa, fructul, care găzduieşte aceşti sâmburi miraculoşi este ea însăşi un aliment-medicament cu rol esenţial în echlibrarea sistemului nervos, imunitar şi endocrin. Conţine o doză mare de Vitamina A şi C – doi dintre cei mai tari antioxidanţi vitali sănătăţii umane.

Precauţii și contraindicații

Sâmburii de caise conțin amigdalină, un compus natural care se transformă în cianură după ingerare. Deși acest fapt era cunoscut, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) în 2016 a reanalizat riscul de intoxicație cu cianură datorat consumării de sâmburii de caise și recomandă un nou nivel sigur. Conform EFSA, ingerarea a mai mult de un sâmbure mare sau trei sâmburi mici de caise poate conduce la depășirea valorilor sigure de cianură. Pentru copiii mici, chiar și un sâmbure mic de caisă poate fi peste nivelul considerat sigur.

Deși valorile stabilite de EFSA pot părea destul de stricte, sâmburii de caise sunt promovați uneori ca „tratament alternativ” pentru cancer, pacienții fiind sfătuiți să consume între 10 și 60 de sâmburi pe zi. Pentru moment, nu există nicio dovadă că sâmburii de caise ar avea vreun efect asupra tumorilor canceroase, dar otrăvirea cu cianură provoacă greață, febră, dureri de cap, diverse dureri articulare și musculare, scăderea tensiunii arteriale și, în cazuri extreme, decesul

Preț

Puteți cumpăra online sâmburi de caise, 20 de lei pentru 250g

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.