Tinctura de CREȚIȘOARĂ susține funcția aparatului URO-GENITAL feminin

Crețișoara (Alchemilla vulgaris) este o plantă din familia Rozaceelor. Datorită efectelor sale vindecătoare asupra aparatului genital feminin, a fost numită „acoperământul doamnei”.

Crețișoara – proprietăți și utilizări

Frunzele, florile și rădăcina de crețișoara conține flavonoide, steroli și proantociani, compuși organici și câteva elemente care au proprietăți astringente, emenagoge și vindecătoare de răni: zinc, seleniu, crom, mangan, siliciu și litiu

Cretisoara (Alchemilla vulgaris)

Botanistul Richard Whelan spune că această plantă este asociată cu remedierea problemelor specifice femeilor, îndeosebi a sângerărilor menstruale excesiveEste recomandată și în sângerările non-menstruale ale uterului și cele cauzate de colită.

În Farmacopeea botanică britanică, crețișoara este descrisă ca un remediu astringent și antihemoragic și recomandată în diaree, dizenterie, hemoragii pasive, menoragie, leucoree, prurit vulvar (aplicată topic).

The Herbal Academy scrie că această plantă este un remediu puternic pentru orice moment din perioada reproductivă a unei femei. Este utilă și în perioada menopauzei.

Ceaiul și tinctura de crețișoară calmează durerile din timpul menstruației și stopează sângerările dintre cicluri, reducând totodată fluxul menstrual excesiv. Efectul de reducere a sângerărilor excesive se datorează conținutului de taninuri, care au efecte astringente. 

Botanistul Richard Whelan mărturisește că a avut rezultate bune la femeile cu menoragii și niveluri de fier foarte scăzute.

Este un tonic uterin valoros, care poate ajuta în endometrioză, fibrom uterin, infertilitate și menstruații dereglate. Se poate asocia cu frunze de zmeur sau Dong Quai pentru toniferea uterului și cu traista ciobanului pentru sângerări excesive.

Tinctura de crețișoară – indicații terapeutice

– susține funcția aparatului uro-genital feminin
– întărește uterul
– diminuează fluxul menstrual abundent
– reduce durerile și disconfortul menstrual
– ajută la reglarea tranzitului intestinal în caz de diaree
– reduce disconfortul cauzat de hemoroizi

Mod de administrare

Se iau câte 30-40 de picături de tinctură, de 3 ori pe zi, adăugate în 150 ml de apă sau ceai și administrate înainte de masă.

Doza pentru copiii peste 12 ani este de 20-25 de picături, de 3 ori pe zi. Modul de administrare este același ca al adulți.

Curele cu tinctură de crețișoară pot dura 3 luni, cu pauze de 1 lună între ele.

Se poate administra și pe perioada sarcinii și alăptării, câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, timp de 30 de zile.

Cumpără de aici:

Acest produs nu este indicat persoanelor care nu au voie de alcool, copiilor sub 12 ani, celor alergici sau sensibili la crețișoară.

Surse:
1. The Herbal Academy, HOW TO MAKE A HAPPY UTERUS WITH LADY’S MANTLE TEA: https://theherbalacademy.com/ladys-mantle-tea/
2. Richard Whelan, Lady’s Mantle: https://www.rjwhelan.co.nz/herbs%20A-Z/ladys_mantle.html
3. Juranović Cindrić I, Zeiner M, Požgaj M1, Šilić T, Stingeder G. Elemental characterisation of the medical plant Alchemilla velebitica. Journal of Trace Elem Med Biol. 2015: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25451083

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.