SIROP de RIDICHE NEAGRĂ – benefic pentru afecțiunile RESPIRATORII

Ridichea neagră este folosită în medicina chineză, în fitoterapia modernă și în programele nutriționale, datorită calităților sale curative.

Gustul amărui dă dovadă despre beneficiile sale asupra ficatului. Substanțele amare susțin enzimele care ajută la detoxifierea ficatului și la eliberarea bilei, care asistă în mod natural corpul la procesele de curățare.

Sirop de ridiche neagra beneficii

Ridichea neagră – beneficii

În medicina tradițională, ridichea neagră a fost folosită pentru drenarea hepatică și dureri de cap asociate cu probleme ale ficatului. Compușii sulfurici pe care îi conține au un rol esențial pentru faza 2 de detoxifiere a ficatului.

Consumul de ridiche reduc distrugerea celulelor roșii de sânge care apare la persoanele cu icter, prin faptul că asigură aprovizionarea sângelui cu oxigen proaspăt.

Culoarea sa neagră este de asemenea un indicator al capacității sale de susținere a rinichilor. Ajută rinichii să curețe sângele de agenții iritanți care produc alergii și artrită.

Un domeniu în care ridichea neagră ajută foarte mult este cel al afecțiunilor respiratorii. Ridichea reduce astmul și rinita alergică, produce un efect sedativ asupra tusei, îndeosebi asupra tusei cu spasme.

Are efecte tonice asupra sistemului respirator și este utilă în bronșită.

Isotiocianații, care se găsesc în ridichi, au un impact important asupra căilor genetice ale celulelor canceroase și pot induce apoptoza (moartea celulelor), împiedicând reproducerea celulelor canceroase.

Un studiu din 2012 a arătat că ridichea are proprietăți antifungice, care pot ajuta la distrugerea celulelor de Candida – răspunzătoare pentru apariția infecțiilor bucale și vaginale.

Studiile susțin de asemenea că ridichea neagră menține grăsimile din sânge la niveluri bune.

Ridichea neagră poate ajuta la tratarea problemelor pielii – mâncărimi și piele uscată, datorită conținutului bogat în antioxidanți, calciu, vitamina C, vitamina K, fosfor, zinc și complexul B.

Jumătate de cană de suc de ridiche, de 2 ori pe zi, poate ameliora hemoroizii.

_______________________________

Sirop de ridiche neagră – indicații terapeutice

Acest sirop se poate găsi în diverse variante, cu zahăr invertit sau cu miere, cu adaos de alte ingrediente naturale.

Susține sănătatea tractului respirator. Are efecte imunostimulatoare, antivirale și antibacteriene, antiinflamatoare, antiseptice, detoxifiante, tonice, decongestive și antispasmodice la nivel bronșic.

Este indicat în:

– răceală, gripă
– tuse productivă
– bronșite
– afecțiuni pulmonare cronice

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘4455, 3550′ button=’Cumpără aici’]

Mod de administrare

Copiii cu vârsta de 1-5 ani pot primi câte 2-3 lingurițe de sirop de ridiche neagră pe zi. Copiii de 6-12 ani pot lua câte 4-5 lingurițe pe zi. Doza pentru copiii peste 12 ani și adulți este de 3-4 linguri pe zi.

Precauții și contraindicații

Persoanele cu pietre la bilă sau obstrucții biliare, precum și cele cu boli severe de ficat sau rinichi nu trebuie să consume ridiche neagră fără avizului unui specialist.
Nu consumați acest sirop dacă suferiți de diabet. Produsul poate fi consumat pe perioada sarcinii și alăptării.

Sursă: John Bumpus, Black Radish Benefits: https://johnbumpus.com/blog/2017/7/3/black-radish

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.