SALCIA – reduce FEBRA și DURERILE la fel de eficient ca ASPIRINA, fără efecte secundare

Primele medicamente utilizate de oameni erau plantele și alimentele. Aspirina, pe care o știm noi astăzi, a fost extrasă pentru prima dată din scoarța de salcie.

Acidul salicilic este unul din cele mai utilizate medicamente din lume. Salicilațiisalicina și acidul salicilic – se găsesc în scoarța și frunzele salciei, dar și în plop.

Salcia – aspirina naturala

 

Sumerienii și egiptenii antici, precum și Hippocrate, Celsus și Pliniu cel Bătrân, Dioscorides și Galen foloseau aceste produse naturale ca remedii pentru durere, febră și inflamații.

În perioada Evului Mediu, aceste remedii erau întrebuințate de vindecătoarea Hildegard von Bingen și botanistul Henrik Hapestreng pentru scăderea febrei și atenuarea durerilor de reumatism.

Acidul salicilic – ingredientul activ din aspirină a fost descoperit de omul de știință Edward C. Stone. În anul 1763, a realizat un „studiu clinic” în care a folosit cu succes scoarța de salcie pentru tratarea febrei cauzate de malarie.

Mai târziu, în 1876, efectul antireumatic al salicinei a fost descris de T. MacLagan, iar cel al acidului salicilic de către S. Sticker și L. Riess.

Acidul acetilsalicilic a fost sintetizat în anul 1853 de Charles Gerhardt și în anu 1897 de Felix Hoffman de la compania Bayer.

Efectul benefic al acidului acetilsalicilic asupra durerii și a febrei cauzate de reumatism a fost recunoscută de autorii K. Witthauer și J. Wolhlgemuth, iar mecanismul de acțiune a fost explicat de John Vane în anul 1971.

__________________________

Salcia – proprietăți

Academicianul Ovidiu Bojor scrie în cartea sa „Ghidul plantelor medicinale și aromatice de la A la Z” că salcia are proprietăți analgezice și antipiretice, cunoscute încă din antichitate.

Scoarța de salicilic conține cantități mici de salicină, care este metabolizată în timpul absorbției în diferiți derivați salicilați.

Cu toate acestea, ea conține și alți compuși care contribuie la efectele sale analgezice și antiinflamatoare, precum polifenoli și flavonoide.

Scoarța de salcie oferă un mecanism de acțiune mult mai vast, și nu are efecte secundareSpre deosebire de aspirina sintetică, scoarța de salcie nu afectează mucoasa gastrointestinală, nici coagularea sângelui.

Este recomandată în febră, dureri reumatice, insomnie (ca sedativ) și dureri uterine. Cercetătorii actuali au descoperit că acidul acetilsalicilic are și acțiune anti-trombotică.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘3552, 3374′ button=’Cumpără aici’]

Mod de administrare și preparare

Dacă aveți posibilitatea să procurați scoarță de salcie, o puteți folosi la prepararea unui decoct. Se pun 2 linguri de coajă mărunțită la fiert cu 1 cană de apă. Se lasă 10-20 de minute la fiert.

Se consumă câte 5-6 linguri pe zi.

Coaja uscată și mărunțită se poate da prin râșnița electrică de cafea pentru a obține o pulbere. Din aceasta se ia ½ linguriță, de 3 ori pe zi.

Precauții și contraindicații

Scoarța de salcie și produsele care conțin această plantă nu au efecte secundare. Sunt contraindicate doar în cazul persoanelor cu alergie sau sensibilitate la aspirină.

Surse:
1. Ovidiu Bojor, Salcia (Răchita albă), Ghidul plantelor medicinale și aromatice de la A la Z, Editura Fiat Lux, p. 201
2. Norn S, Permin H, Kruse PR, Kruse E. [From willow bark to acetylsalicylic acid]. Dan Medicinhist Arbog. 2009: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20509453
3. Vlachojannis J, Magora F, Chrubasik S. Willow species and aspirin: different mechanism of actions. Phytotherapy Research. 2011 Jul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21226125

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Aspirina contine extract de salcie!

  2. Sunt curios daca functioneaza, mai am un site de vazut care ofera si el tratamente naturiste foarte eficiente.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.