„Avem o PLANTĂ miraculoasă care combate efectele nocive ale CHIMIOTERAPIEI” – prof. Ovidiu Bojor

Astragalus este una din cele mai puternice imunostimulatoare din lume. Această plantă adaptogenă combate stresul și numeroase boli cronice.

Pe lângă faptul că stimulează imunitatea, studiile au arătat că este vitală pentru sănătatea cardiovasculară, combate tumorile și alină simptomele de chimioterapie.

Astragalus planta miraculoasa

CE ESTE ASTRAGALUS 

Astragalus face parte din familia leguminoaselor. Este folosită de mulți ani în medicina tradițională chineză ca agent adaptogen, care ajută organismul să lupte împotriva stresului și a bolilor. Astăzi, este considerată una din cele mai bune stimulente ale sistemului imunitar.

Există peste 2.000 de specii de astragalus, dintre care doar 2 varietăți sunt folosite în scop medicinal.

Beneficiile sale se datorează conținutului de saponine, flavonoide și polizaharide.

Saponinele ajută la scăderea colesterolului, îmbunătățirea imunității și prevenirea cancerului. Flavonoidele acționează ca agenți antioxidanți, care combat efectele distructive ale radicalilor liberi și previn bolile de inimă, cancerul, virusul HIV și alte boli cronice.

Polizaharidele au proprietăți antimicrobiene, antivirale și antiinflamatoare.

Deși nu este un produs autohton, o putem găsi la magazinele naturiste.

____________________________

ASTRAGALUS – BENEFICII ȘI UTILIZĂRI

În medicina chineză, astragalus este folosită ca un protector natural împotriva stresului fizic și psihic.

• Acționează ca un anti-inflamator

Inflamația este cauza multor boli, de la artrită și până la boli cardiace. Numeroase studii au arătat că polizaharidele și saponinele reduc răspunsul inflamator în contextul multor afecțiuni. Ajută la vindecarea rănilor și reduce inflamația în boala renală diabetică.

• Stimulează sistemul imunitar

Un studiu realizat în Beijing a arătat că atragalus are capacitatea de a controla celulele T1 și T2, care au un rol esențial în reglarea răspunsurilor imune ale corpului.

• Încetinește și previne creșterea tumorilor

Testele recente au arătat că saponinele, flavonoidele și polizaharidele din astragalus reduc sau chiar elimină tumorile.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Pharmacy and Pharmacology, astragalus a redus rezistența la medicamente în cancerul hepatic rezistent la chimioterapie.

• Ameliorează efectele negative ale chimioterapiei

Academicianul Ovidiu Bojor a declarat că această plantă miraculoasă este deosebit de utilă în tratamentul chimioterapiei. 

Astragalus ajută pacienții cu cancer supuși chimioterapiei să se recupereze mai rapid și mărește speranța de viață. Reduce simptomele severe cauzate de chimioterapie – greață, vărsături, diaree, supresia măduvei osoase.

• Protejează sistemul cardiovascular

Flavonoidele prezente în astragalus împiedică depunerile de placă în artere și îngustarea pereții vaselor de sânge. Un studiu apărut în 2014 în Chinese Journal of Integrative Medicine a arătat că injecțiile cu astragalus, combinate cu terapia convențională pentru miocardita virală au crescut eficiența tratamentului.

Alte studii susțin că astragalus reduce tensiunea arterială și trigliceridele – care cresc riscul de accidente vasculare cerebrale, atac de cord și întărirea pereților arteriali.

• Reglează și previne diabetul și complicațiile acestuia

Astragalus a fost studiată pentru potențialul său anti-diabetic. Studiile au arătat că ameliorează rezistența la insulină și poate ajuta la reglarea diabetului: crește sensibilitatea la insulină, protejează celulele beta pancreatice (care produc și eliberează insulina) și acționează ca un antiinflamator în bolile asociate cu simptomele de diabet (precum afecțiuni renale).

• Are proprietăți anti-îmbătrânire

Oxidarea cauzată de daunele radicalilor liberi constituie un component important al îmbolnăvirii și îmbătrânirii organismului. Polizaharidele din astragalus au efecte pozitive asupra sistemului imunitar și îmbunătățesc funcția creierului, crescând astfel speranța de viață.

• Ajută la prevenirea gripei și răcelilor

Datorită efectelor antivirale, astragalus ajută la tratarea gripei și răcelilor. Este adesea asociată cu ginseng, angelică și lemn-dulce. Funcționează mai bine ca agent preventiv decât ca tratament. O cură cu astragalus în lunile de iarnă poate preîntâmpina sau reduce numărul de răceli și infecții respiratorii superioare.

• Sprijină tratamentul astmului cronic

Astragalus este considerată un supliment util în terapia astmului. Reduce hipersensibilitatea căilor respiratorii, producția de mucus și inflamația.

• Alte beneficii:

– previne degradarea colagenului
– ajută la vindecarea țesuturilor plămânilor afectate de displazie bronhopulmonară la nou-născuți
– inhib virusul herpes simplu 1
– ajută la tratarea inflamației în dermatita alergică
– ajută la tratarea hepatitei prin inhibarea virusului hepatic B
– ajută în tratamentul HIV prin protejarea celulelor imune care luptă împotriva virusului
– are efecte diuretice ușoare

____________________________

CUM SE FOLOSEȘTE ASTRAGALUS

____________________________

Rădăcina de astragalus poate fi folosită sub formă de capsule sau tablete, tinctură, ceai, injecții (în spitale și clinice), local, pe piele.

____________________________

Sursă: Dr. Axe, 10 Proven Benefits of Astragalus Root (#4 Is Vital): https://draxe.com/astragalus/

Cumpără de aici:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.