TINCTURĂ pentru sistemul IMUNITAR pe care o putem prepara singuri în casă

Remediile pe bază de plante sunt mult mai blânde și bine tolerate decât medicamentele și soluțiile sintetice. Plantele și alimentele constituie surse valoroase de nutrienți și compuși cu proprietăți medicinale.

Le putem folosi atât pentru prevenirea bolilor, cât și ca adjuvante pentru tratarea unor afecțiuni sau simptome.

Tinctura imunitate reteta

Rețeta pe care v-o prezentăm conține plante care susțin sistemul imunitar în lupta cu germenii, virusurile și bacteriile, fiind îndeosebi utilă în sezonul răcelilor și al gripelor.

Totodată, aceste plante aduc un aport prețios de vitamine, minerale și antioxidanți, care oferă suport suplimentar sistemului imunitar.

________________________

TINCTURĂ PENTRU IMUNITATE – REȚETĂ

Ingrediente

• 1 parte fructe de soc
• 1 parte echinaceea uscată
• 1 parte astragalus uscat
• ½ parte urzică uscată
• ¼ parte mentă uscată
• ½ parte zmeură uscată
• votcă sau rom

Preparare

Amestecați toate ingredientele într-un bol și transferați compoziția într-un borcan de sticlă. Turnați peste plante alcoolul, cât să le acopere bine. Închideți ermetic și agitați borcanul bine.

În ziua următoare, verificați nivelul alcoolului și mai adăugați dacă este nevoie.

Lăsați plantele la macerat timp de 14 zile, apoi strecurați lichidul printr-o pânză groasă de tifon. Stoarceți tifonul bine pentru a extrage tot lichidul.

Transferați tinctura obținută în sticle închise la culoare și păstrați-le într-un loc întunecos și răcoros din casă.

________________________

Puteți ajusta această rețetă folosind cantități mai mici sau mai mari de plante. Totodată, puteți adăuga și alte ingrediente, sau le puteți înlocui pe cele recomandate. De pildă, dacă nu aveți zmeură uscată, puteți folosi în loc coacăze uscate, fructe de soc uscate, aronia, cătină uscată sau măceșe uscate.

Alte plante cu efecte imunostimulatoare sau imunomodulatoare sunt: usturoiul, lemnul-dulce, gălbenelele, socul. Se pot adăuga și mirodenii cu proprietăți antimicrobiene, precum scorțișoară (Ceylon), cuișoare, ghimbir, turmeric, eucalipt, salvie, cimbru, oregano sau busuioc.

________________________

Surse:

1. Red and Honey, DIY Herbal Tincture for Immune System Support: https://redandhoney.com/diy-herbal-tincture-for-immune-system-support/

2. Chestnut School of Herbal Medicine, Introduction to Immune Stimulants, Immunomodulators, and Antimicrobials: https://chestnutherbs.com/blog-herbs-for-the-immune-system/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. siunde gasim aceste plante?

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.