Uleiul de Cânepă – Elixir Pentru Boli Multiple
Ca plantă medicinală, cânepa a fost cultivată acum câteva mii de ani, în China şi India. Secretele de vindecare ascunse în această plantă sunt nenumărate, dar este folosită în special pentru bolile de inimă şi de piele, pentru întărirea sistemului imunitar şi nervos.
Cânepa ca plantă medicinală
Cânepa, cunoscută şi sub numele de canabis, stă la baza producerii celor mai populare droguri, cum este marijuana sau haşişul. Din acest motiv ea a fost popularizată în ultima perioadă ca o plantă nocivă. Dar dincolo de aceste considerente care ţin de utilizarea ei în scopuri negative, mai ales de către tineri, cânepa rămâne o plantă terapeutică extraordinară, recomandată în cele mai severe boli: depresii cronice, cancer sau SIDA. Preparatele medicinale din cânepă ar trebui puse la dispoziţia consumatorilor numai sub prescripţie medicală. În România, producţia de cânepă a scăzut dramatic în ultimii ani.
Formula unică de acizi graşi Omega-3, Omega-6, Omega-9
Uleiul de cânepă conţine o formulă aproape magică de acizi graşi esenţiali de tip Omega-3, Omega-6, Omega-9. Raportul este de 3 la 1, ceea ce face ca uleiul de cânepă să fie un leac natural preventiv pentru o mulţime de boli severe, printre care cancerul, bolile de inimă, diabetul sau atrita şi boli cutanate. În momentul în care în corp se produce un dezechilibru între aceşti acizi graşi esenţiali, aceste boli încep să se agraveze.
Ce boli tratează uleiul de cânepă?
Uleiul de cânepă se obţine din seminţele de cânepă presate la rece şi este considerat un leac miraculos, cu proprietăţi curative unice. Cu mii de ani înainte de Hristos, seminţele de cânepă erau întrebuinţate ca medicamente tonice, regenerative puternice, diuretice, laxative şi detoxifiante.
• Astm şi afecţiuni respiratorii
• Colesterol mare, hipertensiune, afecţiuni vasculare
• Traumatisme craniene, ischemie cerebrală, maladie neuro-psihică, tensiune intracraniană
• Diabet – angipatie, neuproatie diabetică
• Artrită reumatoidă, artroză
• Scleroza multiplă – dureri neuropatice
• Sindromul Gilles de la Tourette: ticuri verbale şi motorii
• Acnee, rosaceea, lipus cutanat, dermatită seboreică, psoriazis, arsuri, ulcer varicols
• Afecţiuni gastrointestinale
• Boli ginecologice la femei – sindrom premenstrual, chisturi ovariene, simptomele menopauzei
• Autism la copii, impulsivitate, depresie
Cum se administrează uleiul de cânepă
- Diabet, boli de inimă – Pentru reducerea complicaţiilor diabetului zaharat de tip II, a afecţiunilor cardiovasculare, cancerului şi osteoporozei, se iau câte 2-3 linguriţe de ulei de cânepă pe zi. Uleiul de cânepă previne angiopatia şi neuropatia diabetică, insuficienţa renală, afecţiuni ale retinei sau infarctul vascular.
- Cancer – Datorită acizilor graşi oferiţi de uleiul de cânepă, dezvoltarea cancerului (în special de postată) este redusă la minim. În cazurile de SIDA, uleiul de cânepă reduce efectele secundare ale chimioterapiei. Aceiaşi acizi miraculoşi reduc simptomele osteoporozei: dureri de spate şi de coloană, depunerea calciului la nivelul rinichilor sau pierderea masei osoase şi riscul fracturilor.
- Menopauză – Datorită acidului gamma-linoleic, uleiul de cânepă administrat timp de 12 săptămâni, poate reduce cele mai deranjante tulburări ale menopauzei: iritabilitate, bufeuri, insomnie, transpiraţii nocturne, dureri, uscăciune vaginală şi a pielii, osteoporoza.
Doza de ulei de cânepă de 5-15 ml pe zi. Are gust de ulei de nucă şi de aceea se poate folosi la salate, paste, orez sau peşte. Se pot administra câte 3-6 capsule, dacă uleiul de cânepă este achiziţionat de la magazinele naturiste.
Un articol foarte interesant !…………… Multumim !
unde gasim
În piață sau in magazine naturiste.Sunt și seminte de cânepă foarte bune și pt colesterol și pt multe alte…