SALVIA combate OBOSEALA mentală

Salvia este o plantă cu zeci de utilizări în fitoterapie. Acțiunile sale cele mai importante vizează creierul, cavitatea bucală, gâtul și tractul gastrointestinal.

Puțini dintre adepții tratamentelor naturiste cunosc efectele binefăcătoare ale salviei la nivel mintal.

Salvie

Această plantă acționează ca un tonic asupra memoriei și are totodată un efect de limpezire a minții sau a ideilor.

Chinezii folosesc salvia pentru tratarea problemelor cerebrale, nervoase, oculare și glandulare.

Acțiunea salviei asupra cortexului cerebral ajută la îmbunătățirea capacității de concentrare și totodată la înlăturarea oboselii psihice.

La persoanele care suferă de hipersensibilitate sau iritație cerebro-spinală, salvia induce o stare de relaxare.

Administrat cu regularitate, ceaiul de salvie întărește întreg organismul. Combate apoplexia, paralizia și transpirația nocturnă.

În Evul Mediu era numită „ochi limpezi”. Acest lucru se explică prin cantitatea mare de vitamina A pe care o conține, cunoscută și ca „vitamina ochilor”.

Fitoterapeutul Constantin Milică apreciază proprietățile anti-infecțioase ale salviei. Efectele sale antiseptice sunt date de uleiuri volatile, rășină, taninuri și principii amare.

Alte afecțiuni în care salvia ajută:

– spasme
– afecțiuni ale măduvei spinării
– tulburări de naturală glandulară
– tremurul membrelor
– balonare
– disfuncții hepatice
– exces de mucozități la nivel respirator sau digestiv
– diaree, tulburări intestinale
– inapetență

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3554, 70048, 4525, 10397′ button=’Cumpără aici’]

Ceaiul de salvie mai concentrat poate fi util în amigdalită și afecțiuni ale gâtului. Se aplică sub formă de compreseÎn inflamații faringiene, inflamații bucale și abces dentar, se poate întrebuința la gargară.

Ne putem bucura de beneficiile acestei plante folosind-o și la mâncăruri. Se presară în mâncăruri în doze mici, la fel ca și cimbrul. Este indicată mai ales la asezonarea preparatelor grase (carne de porc, de gâscă sau de curcan).

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Salvia este contraindicată femeilor însărcinate și celor care alăptează, persoanelor cu epilepsie sau nefrită. Diabeticii trebuie să verifice constant nivelul glicemiei pe durata curei cu salvie.

Atenție, ceaiul de salvie nu trebuie consumat în cure mai lungi de 10 zile, deoarece planta conține ulei volatil bogat în tuiol și tuionă – două substanțe neurotoxice în cantități mari, care pot afecta sistemul nervos.

______________________________

Sursă: Farmacia Verde, Salvia şi pelinul, plante care ajută memoria: http://www.farmacia-verde.ro/2008/12/07/salvia-si-pelinul-plante-care-ajuta-memoria/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.