BUSUIOCUL sfânt – planta persoanelor STRESATE, ANXIOASE, OBOSITE

Există cel puțin 6 specii de busuioc (Ocimum), dintre care busuiocul sfânt (Ocimum sanctum) este unul din cele mai îndrăgite de botaniștii occidentali.

În tradiția ayurvedică, Tulsi, așa cum se mai numește acest tip de busuioc, este apreciat de mii de ani ca un „elixir al vieții”. Indienii îl folosesc la toate, de la probleme respiratorii la probleme ale pielii.

Tulsi – busuioc sfant

TULSI – PROPRIETĂȚI ȘI UTILIZĂRI

Practicanții medicinei alternative recomandă busuiocul îndeosebi în afecțiunile nervoase, datorită proprietăților sale adaptogene. Plantele adaptogene au devenit din ce în ce mai valoroase, datorită capacității lor de a ajuta organismul să față stresului zilnic.

Vracii indieni care practică ayurveda sunt de părere că această plantă poate reda sănătatea și vitalitatea pierdute. Tulsi protejează împotriva bolilor și bucură inima.

Asemenea salviei, busuiocul sfânt este extrem de folositor în anxietate. Ajută la relaxarea corpului în stări de copleșire. În timp, mărește nivelul de energie și rezistență.

Tulsi destinde nervii, calmează o minte cuprinsă de anxietate, oferă confort și susținere în situații extreme. Persoanele cu un sistem nervos hiperactiv vor beneficia cel mai mult de pe urma utilizării acestei plante.

Până și numai mirosul de busuioc stimulează starea de bine, încurajează și liniștește mintea și spiritul.

Florile proaspete pot fi utilizate în bronșită. Frunzele și semințele, în malarie. Întreaga plantă ajută în diaree, greață și vărsături. Sub formă de alifie poate fi aplicată pe pielea afectată de eczeme. Tinctura de tulsi este utilă în ulcere stomacale.

Este totodată este o plantă aromatică savuroasă pentru preparatele culinare.

__________________________

TULSI – MODURI DE UTILIZARE

Pentru a prepara o infuzie concentrată, folosiți 1 lingură de plantă uscată la 1 cană cu apă clocotită. Infuzați 10 minute.

Poate fi folosit și în aromaterapie. Uleiul esențial de tulsi se poate procura de la magazinele naturiste.

__________________________

Surse:

1. Cambridge Naturals, Three Herbs for City Folks: https://www.cambridgenaturals.com/blog/3-herbs-for-city-folks

2. Healthline, The Health Benefits of Holy Basil: https://www.healthline.com/health/food-nutrition/basil-benefits

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]