SALVIA are efecte întineritoare asupra NERVILOR

Cei mai mulți dintre noi cunoaștem doar în parte proprietățile terapeutice ale salviei. Cel mai des este folosită sub formă de gargară pentru durerile de gât, ca apă de gură antiseptică, sau ca remediu contra durerilor de cap și a transpirației excesive.

Mamele o folosesc pentru oprirea lactației, iar femeile în general pentru ușurarea simptomelor de menopauză (transpirații nocturne și bufeuri).

Salvia si sistemul nervos

SALVIA ÎN TULBURĂRILE SISTEMULUI NERVOS 

Salvia este utilă și în crampe menstruale, sângerări puternice, diaree, infecții cu E.coli, Slamonella, Candida și alte probleme digestive.

Puțini dintre noi știm că salvia este și un tonic nervos foarte bun. Ajută la reconstruirea sistemului nervos în cazul unei traume profunde sau îndelungate.

Este utilă în anxietate, frică excesivă, tremur, stres și colaps mintal sau psihic, cauzat de suprasolicitate.

Salvia are un efect întineritor asupra nervilor. Este recomandată de botaniști persoanelor depresive, anxioase și nervoase. Este în mod deosebit benefică în cazuri de extenuare.

În multe tradiții, despre salvie se spune că poate stimula înțelepciunea interioară.

___________________________

SALVIA – MODURI DE UTILIZARE

Cel mai simplu și accesibil mod de administrare a salviei este ceaiul de salvie. Se folosește 1 linguriță de plantă uscată la 1 cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 7-10 minute.

Se poate administra și sub formă de tinctură, câte 3-4 picături pe zi.

___________________________

Surse:

1. Cambridge naturals, Herbs for Transitional and Challenging Times, SAGE Offering Clarity & Wisdom: ttps://www.cambridgenaturals.com/blog/

2. Common Wealth Center, Sage: a Favorite Nervine: https://commonwealthherbs.com/sage-a-favorite-nervine/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.