Plante asociate cu numele Maicii Domnului

Maica Domnului este pentru noi, creştinii, Împărăteasa cerului şi a pământului. Este cea mai frumoasă şi luminoasă dintre femei, pentru că este Fecioara Sfântă care l-a născut pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos. 

Datorită acestor calităţi excepţionale, tradiţia populară a găsit numeroase asemănări între anumite flori şi plante din ţara noastră şi Maica Domnului.

Plante asociate cu numele Maicii Domnului

Plante asociate cu numele Maicii Domnului

Plante din Grădina Maicii Domnului

Maica Domnului este Floarea bine-înmiresmată a Bisericii creştine. Este cu siguraţă o floare rară, aleasă dintre toate femeile, unică şi sfântă. Să nu uităm că ţara noastră a fost numită Grădina Maicii Domnului.

Palma Maicii Domnului (Salvia)

Această plantă este cunoscută mai ales ca „Salvia”, planta medicinală folosită la ceaiuri şi în medicina naturistă; se folosesc tinctura, ceaiul, pulberea, uleiul volatil, oteţul şi vinul de salvie în tratarea a diverse afecţiuni ale sângelui, diabetului, pielii şi bolii Alzheimer.

Brâul Maicii Domnului

Este o plantă care creşte în grădini şi parcuri; are o culoare verde deschis şi o formă interesantă de ghirlandă, întocmai ca brâul pictat în Icoana „Brâul Maicii Domnului”; frunzuliţele de formă ovală sunt ascuţite şi pot fi recunoscute dintr-o mie.

Părul Maicii Domnului

Mai este denumită şi „Adianthum Capillus Veneris” şi este o plantă sălbatică care creşte pe suprafeţe pietroase; are frunzuliţe de formă ovaidală, aşezate sub formă de ciorchini.

Papucul Maicii Domnului

Ştiintific, este denumită „Cypripedium Calcedus” şi este o plantă de ghiveci; are frunze late şi ascuţite de culoare verde închis, iar florile vin în culorile alb, galben şi portocaliu; este de o frumuseţe unică.

Inima Maicii Domnului

Este numită şi „Dicentra Specabilis” şi este tot o plantă de ghiveci; florile se deschid sub formă de inimioară, de aceea a şi fost denumită astfel.

Ea exprimă dragostea Maicii Domnului pentru credincioşi şi punerea inimii Sale pentru noi în rugciunea neîncetată pe care o face pentru lume.

Inimioarele au culoarea roz şi violet, albe spre vârf, extrem de frumoase, dispuse în ciorchine; se poate planta şi în grădini.

 

> Dorul Maicii Domnului

Se mai numeşte şi „Asplenium Trichomanes” şi este o plantă sălbatică, înaltă, cu asemănare de spic.

> Iarba Sfintei Mării

Este numită şi „Hierochloe Odorata” şi are aspect de iarbă; creşte în regiunile sălbatice, iar frunzele sale se folosesc în medicină.

> Floarea Sfintei Mării

Este denumită ştiinţific „Aster Salignus” şi face flori mici, albe; apare în sălbăticie, dar poate fi plantată şi în grădină.

> Lacrima Maicii Domnului

Se mai numeşte şi „Hoya”; este o floare de tip bobiţe, de culoare alb-rozie, care se mai numeşte şi Ceara Maicii Domnului; are un parfum plăcut, intens şi este folosită mai ales pentru confecţionarea de metanii pentru călugări şi creştini.

> Salcâmul

Salcâmul un alt simbol popular care exprimă lacrimile şi curăţia Sfintei Fecioare Maria.

Florile de portocal de asemenea reprezintă generozitatea şi castitatea Maicii Domnului.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.