Plante asociate cu numele Maicii Domnului
Maica Domnului este pentru noi, creştinii, Împărăteasa cerului şi a pământului. Este cea mai frumoasă şi luminoasă dintre femei, pentru că este Fecioara Sfântă care l-a născut pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos.
Datorită acestor calităţi excepţionale, tradiţia populară a găsit numeroase asemănări între anumite flori şi plante din ţara noastră şi Maica Domnului.
Plante din Grădina Maicii Domnului
Maica Domnului este Floarea bine-înmiresmată a Bisericii creştine. Este cu siguraţă o floare rară, aleasă dintre toate femeile, unică şi sfântă. Să nu uităm că ţara noastră a fost numită Grădina Maicii Domnului.
Palma Maicii Domnului (Salvia)
Această plantă este cunoscută mai ales ca „Salvia”, planta medicinală folosită la ceaiuri şi în medicina naturistă; se folosesc tinctura, ceaiul, pulberea, uleiul volatil, oteţul şi vinul de salvie în tratarea a diverse afecţiuni ale sângelui, diabetului, pielii şi bolii Alzheimer.
Brâul Maicii Domnului
Este o plantă care creşte în grădini şi parcuri; are o culoare verde deschis şi o formă interesantă de ghirlandă, întocmai ca brâul pictat în Icoana „Brâul Maicii Domnului”; frunzuliţele de formă ovală sunt ascuţite şi pot fi recunoscute dintr-o mie.
Părul Maicii Domnului
Mai este denumită şi „Adianthum Capillus Veneris” şi este o plantă sălbatică care creşte pe suprafeţe pietroase; are frunzuliţe de formă ovaidală, aşezate sub formă de ciorchini.
Papucul Maicii Domnului
Ştiintific, este denumită „Cypripedium Calcedus” şi este o plantă de ghiveci; are frunze late şi ascuţite de culoare verde închis, iar florile vin în culorile alb, galben şi portocaliu; este de o frumuseţe unică.
Inima Maicii Domnului
Este numită şi „Dicentra Specabilis” şi este tot o plantă de ghiveci; florile se deschid sub formă de inimioară, de aceea a şi fost denumită astfel.
Ea exprimă dragostea Maicii Domnului pentru credincioşi şi punerea inimii Sale pentru noi în rugciunea neîncetată pe care o face pentru lume.
Inimioarele au culoarea roz şi violet, albe spre vârf, extrem de frumoase, dispuse în ciorchine; se poate planta şi în grădini.
> Dorul Maicii Domnului
Se mai numeşte şi „Asplenium Trichomanes” şi este o plantă sălbatică, înaltă, cu asemănare de spic.
> Iarba Sfintei Mării
Este numită şi „Hierochloe Odorata” şi are aspect de iarbă; creşte în regiunile sălbatice, iar frunzele sale se folosesc în medicină.
> Floarea Sfintei Mării
Este denumită ştiinţific „Aster Salignus” şi face flori mici, albe; apare în sălbăticie, dar poate fi plantată şi în grădină.
> Lacrima Maicii Domnului
Se mai numeşte şi „Hoya”; este o floare de tip bobiţe, de culoare alb-rozie, care se mai numeşte şi Ceara Maicii Domnului; are un parfum plăcut, intens şi este folosită mai ales pentru confecţionarea de metanii pentru călugări şi creştini.
> Salcâmul
Salcâmul un alt simbol popular care exprimă lacrimile şi curăţia Sfintei Fecioare Maria.
Florile de portocal de asemenea reprezintă generozitatea şi castitatea Maicii Domnului.
multumesc
MAICUTA SFANTA ROAGA-TE LUI SUMNEZEU PENTRU SANATATEA MEA.
ms. foarte interesant!
Multumim ! <3
MULTUMIM.