Scoarța de SALCIE calmează DURERILE de SCIATICĂ și ARTRITĂ, reduce INFLAMAȚIILE și FEBRA

Plantele medicinale au avut în decursul timpului o contribuție majoră la dezvoltarea medicamentelor pe care le știm noi astăzi.

Unul din cele mai bune exemple în acest sens este scoarța de salcie, din care s-a extras acidul acetilsalicilic (salicilatul) și s-a creat aspirina.

Scoarta de salcie

Recunoașterea calităților terapeutice și utilizarea salciei datează de mii de ani. În anul 3.500. î.Hr., sumerienii foloseau frunzele de salvie ca leac împotriva febrei.

Asierienii, care au trăit în jurul anului 4.000 î.Hr., o foloseau pentru durerile articulațiilor musculoscheletale și ca medicament antipiretic.

În anul 1.300 î.Hr., egiptenii întrebuințau frunzele de salcie pentru ameliorarea durerilor și inflamațiilor de la nivelul articulațiilor și rănilor.

Babilonienii tratau cu salcie febra, durerea și inflamația în anul 605 î.Hr. Vracii chinezi care au trăit în anul 500 î.Hr. foloseau salcia ca remediu pentru diferite boli.

În Grecia anului 400 î.Hr. Hipocrate obținea ameliorarea durerilor de naștere și scăderea febrei cu salcie.

Astăzi, scoarța de salcie este utilizată în fitoterapie ca un analgezic natural pentru diverse tipuri de dureri. Are efecte terapeutice similare aspirinei, fiind lipsită de riscuri mari pentru sănătate. Este antipiretică (reduce febra), antiinflamatoare, antireumatică, analgezică și antiseptică.

___________________________

Botanistul James A. Duke o citează în cartea sa „Farmacia Verde” ca remediu pentru durerile de sciatică.

Comisia Europeană a Germaniei recunoaște efectul analgezic al scoarței de salcie și o recomandă în atenuarea diverselor tipuri de dureri, de la dureri articulare, până la dureri de cap.

[wcepe_products ids=’3552, 3631′ button=’Cumpără aici’]

___________________________

Mod de administrare

Scoarța de salcie se poate procura de la magazinele naturiste. Se găsește sub formă de ceai sau capsule.

Întrucât există mai multe specii de salcie, fiecare având procentul ei de salicin, botanistul Duke recomandă prepararea unui ceai mai diluat pentru început, obținut dintr-o jumătate de linguriță de scoarță uscată și mărunțită și 1 cană cu apă.

Fiecare va stabili dacă doza este benefică sau eficientă.

Pentru a preveni eventuale probleme gastrointestinale, precum dureri de stomac sau ulcer, ceaiul de scoarță de salcie trebuie asociat cu rădăcină de lemn-dulce. Această plantă acționează totodată și ca îndulcitor natural.

Persoanele care sunt alergice la aspirină trebuie să evite însă și scoarța de salcie.

___________________________

Surse bibliografice:

1. King Saud, Medicinal potential of willow: A chemical perspective of aspirin discovery, Journal of Saudi Chemical Society, Volume 14, Issue 3, July 2010, Pages 317-322: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1319610310000578

2. James A. Duke, Sciatica, Farmacia Verde, Editura All, București, 2009, p. 400

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Da,am folosit aspirina organica,cu extract de salcie.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.