PLANTE care îmbunătățesc funcția CREIERULUI

Bătrânețea nu este o boală, ci un fenomen care se petrece progresiv cu fiecare dintre noi. Înaintarea în vârstă nu poate fi oprită, dar poate încetinită prin aspecte ce țin de conservarea funcțiilor organismului și menținerea sănătății.

Îmbunătățirea stilului de viață și a alimentației pot aduce transformări majore în starea fizică și starea de spirit a persoanelor vârstnice.

Plante pentru creier si memorie

Plante pentru creier și memorie

O problemă frecvent întâlnită la vârsta a treia, sau chiar a doua, este uitarea și scăderea capacității de concentrare. Tulburările de memorie și de atenție pot fi corectate cu ajutorul unor plante sau suplimente alimentare.

Cele mai bune alegeri în acest sens sunt Ginkgo biloba și Ginseng. Aceste două plante sunt renumite pentru efectele lor stimulente asupra memoriei și concentrării.

O altă plantă, bogată în flavonoide care pot îmbunătăți memoria, este roinița (melisa).

Rozmarinul, menta, busuiocul sunt de asemenea plante aromatice care exercită efecte stimulatoare asupra funcțiilor cerebrale. Simpla lor mirosire poate avea efecte pozitive asupra memorie.

Turmericul, ghimbirul și salvia sunt și ele recomandate pentru îmbunătățirea funcțiilor creierului și îndeosebi a memoriei.

Turmericul, la fel și scorțișoara, primula și canabisul combat încetinesc apariția bolii Alzheimer.

Un supliment eficient în această direcție este și lăptișorul de matcă, sau polenul – care conține o sumedenie de nutrienți ce pot combate oboseala fizică și intelectuală.

Dintre vitamine, cele mai bune sunt vitamina E, vitamina B1, vitamina B6, vitamina B12, și unele suplimente care încetinesc formarea de placă în interiorul creierului, asociată cu reducerea fluxului sanguin cerebral și moartea celulară – L-carnitină și uleiul de pește.

Dieta unei persoane care dorește să prevină instalarea bolii Alzheimer și pierderile de memorie trebuie să excludă carnea roșie și să includă mai mult ouăle, legumele, cerealele integrale, nucile, semințele, fructele proaspete, precum și alimentele bogate în vitamine B: orez brun, drojdie de bere, melasă, ficat, pește, ulei de semințe de in și germeni de grâuAceste alimente au capacitatea de a bloca absorbția aluminiului (asociat cu Alzheimer).

Trebuie evitată și utilizarea unor produse care conțin aluminiu: folia de aluminiu, deodorante și băuturi în recipiente de aluminiu.

Exercițiile zilnice pot fi de mare folos pentru prevenirea sau încetinirea progresiei bolii Alzheimer, întrucât acestea cresc cantitatea de oxigen disponibil pentru creier.

Reduceți consumul de diuretice și antiinflamatoare/analgezice (medicamente pentru durere).

_______________________________________

Surse:

1. Every Green Herb, Tips for delaying the onset of Alzheimer’s Disease with medicinal herbs, diet, and home remedies: https://www.everygreenherb.com/alzheimers.html

2. Suresh I. S. Rattan, Aging Is Not a Disease: Implications for Intervention, Aging Dis. 2014: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4037311/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.