Top 10 plante ANTIVIRALE care stimulează IMUNITATEA și combat INFECȚIILE

Răcelile, gripa, herpesul, varicela, HPV (Human Papiloma Virus), hepatitele și HIV sunt cele mai populare tipuri de boli cauzate de virusuri.

Împotriva lor putem folosi plante cu proprietăți antivirale puternice, precum cele descrise mai jos. Cele mai multe dintre ele combat și alte tipuri de microorganisme, precum bacterii sau fungi

Plante Antivirale

1. SOCUL

Nu atât florile, cât fructele socului au proprietăți antivirale puternice. Se numără printre cele mai eficiente remedii împotriva infecțiilor cauzate de virusuri, îndeosebi la nivelul aparatului respirator.

Studiile recente au arătat că fructele de soc scurtează durata unei răceli și reduc severitatea simptomelor.

Fructele de soc sunt utile și în herpes, și în infecțiile e origine bacteriană.

2. ECHINACEA

Pe locul doi se află echinacea, o plantă utilizată de secole ca imunostimulator natural. Inhibă atât virusurile, cât și bacteriile și împiedică penetrarea acestora în celulele sănătoase.

Echinacea tratează afecțiunile respiratorii, reduce durata unei răceli, reduce tumorile, durerile și afecțiunile pielii. Totodată, îmbunătățește sănătatea mentală.

3. GĂLBENELELE

Asociate îndeosebi cu tratarea afecțiunilor pielii, aceste plante banale sunt înzestrate cu proprietăți antivirale, antibacteriene și antioxidante demonstrate științific.

Gălbenelele protejează organismul împotriva daunelor radicalilor liberi, combat virusurile, bacteriile și inflamațiile.

La nivel extern, sunt deosebit de utile în răni, tăieturi, arsuri, infecții și multe alte afecțiuni cutanate.

4. USTUROIUL

Nu trebuie să lipsească din arsenalul natural al casei împotriva infecțiilor. Usturoiul are o putere mare de a distruge microorganismele care cauzează infecții, inclusiv infecții grave, precum pneumonie sau tuberculoză.

Consumul de usturoi ajută la controlul hipertensiunii arteriale și a nivelului colesterolului, stimulând astfel sănătatea cardiovasculară.

Această plantă reduce semnificativ riscul de cancer și crește imunitatea împotriva mai multor boli.

5. ASTRAGALUS

Această plantă este folosită de mii de ani în medicina chineză, iar astăzi este unul din cele mai populare suplimente pentru întărirea imunității. Poate fi folosită în scop prolifactic pentru prevenirea răcelilor și a gripei.

Rădăcina de Astragalus are efecte adaptogene, adică ajută organismul să se adapteze la factorii de stres. Crește energia organismului, contribuie la distrugerea celulelor maligne și reduce toxicitatea tratamentelor chimioterapice și a radioterapiei în cancer.

Are efecte protectoare asupra organelor principale ale corpului: inimii, plămânilor, ficatului și rinichilor.

6. GHEARA MÂȚEI

Gheara mâței scade febra, combate herpesul, tratează ulcerul stomacal, vindecă problemele digestive (sindromul colonului iritabil, colită, dizenterie), ajută în artrită.

7. GHIMBIRUL

Această plantă aromată are beneficii dovedite în ceea ce privește combaterea și tratarea simptomelor de răceală și gripă.

Are efecte decongestionante la nivelul sinusurilor și calmante la nivelul gâtului.

Ghimbirul elimină toxinele acumulate, curăță sistemul limfatic, reduce greața, calmează durerile, scade inflamația și îmbunătățește starea persoanelor cu diabet.

8. LEMNUL-DULCE

Rădăcina de lemn dulce a fost cercetată ca agent profilactic și curativ tratament pentru virusul gripal, hepatita C și virusul HIV.

Este un remediu util pentru tuse, dureri în gât și oboseala suprarenală.

9. FRUNZELE de MĂSLIN

Frunzele de măslin combat diverse tipuri de miroorganisme, nu doar răceala comună: meningita, pneumonia, hepatita B, candida, malaria, gonoreea și tuberculoza.

Sunt recomandate în infecțiile tractului urinar, infecțiile dentare și ale urechii.

Frunzele de măslin distrug invadatorii străini, împiedică replicarea virusurilor și combat microbii cauzatori de boli.

10. OREGANO

Această plantă aromată are capacitatea de a induce regresia infecțiilor virale și de a inactiva norovirusul uman la o oră de la contact. Combate alergiile, paraziții, inflamațiile și tumorile.

________________________________________________________________________________________________________

Mod de utilizare

Cel mai simplu mod de a folosi oricare din aceste plante este sub formă de ceai. Se folosește de regulă 1 lingură de plante la 1 cană cu apă clocotită.

Se infuzează cel puțin 10 minute (cu cât mai mult, cu atât mai bine), apoi se strecoară. Se pot bea câte 2-3 căni de ceai pe zi.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Dr. Axe, Use Antiviral Herbs to Boost Immune System & Fight Infection: https://draxe.com/antiviral-herbs/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Farmacia naturala a casei.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.