TĂTĂNEASA – un leac miraculos pentru afecțiunile PIELII, OASELOR și MUȘCHILOR

Această plantă face minuni în ceea ce privește vindecarea fracturilor, luxațiilor și entorselor, repararea cartilajelor și articulațiilor rupte sau lezate, calmarea durerilor de genunchi, de spate, de șolduri.

În UK, tătăneasa este adesea prescrisă ca tratament pentru probleme care țin de ligamente, tendoane, mușchi, fracturi și răni.

Tătăneasă

S-a demonstrat clinic că reduce durerea, inflamația sau umflăturile musculare și articulare. S-a dovedit benefică și în mialgia acută la spate, entorse, contuzii și întinderi de mușchi după leziuni și accidente sportive.

Tătăneasa conține compuși activi importanți: acid rozmarinic (anti-inflamator), alantoină (regenerant celular), mucilagiu (calmează țesturile inflamate), inulină, calciu, potasiu, fosfor, vitaminele A și C, saponine și taninuri.

Are proprietăți astringente, anti-inflamatoare, anti-proliferative și regenerante asupra oaselor, celulelor musculare și a țesuturilor pielii.

Frunzele și rădăcinile sale sunt utilizate încă din antichitate pentru vindecarea ulcerelor picioarelor. Medicii greci din primele secole foloseau această plantă pentru oprirea sângerărilor, vindecarea rănilor și lipirea oaselor rupte.

_______________________________________________________________________________________________________

→ Moduri de utilizare

Poate fi folosită sub formă de cataplasme sau comprese, preferabil din frunzele proaspete, zdrobite și aplicate pe locul afectat:

• articulații dureroase
• arsuri
• tăieturi
• entorse sau luxații
• eczeme
• psoriazis
• înțepături de insecte sau păianjeni
• infecții stafilococice ale pielii
• piciorul de atlet
• piele aspră
• umflături cauzate de fracturi
• fisuri la nivelul degetelor de la picioare, a coastelor sau a oaselor mai mari

_______________________________________________________________________________________________________

Din rădăcina uscată și măcinată sub formă de pudră și amestecată cu puțină apă se poate face o pastă utilă pentru răni dure sau hemoroizi sângeroși. Se aplică direct pe zona afectată.

Cremele și unguentele cu tătăneasă pot fi utilizate pentru leziunile osoase sau musculare, inclusiv pentru osteoartrită.

Tinctura de rădăcină de tătăneasă se poate aplica pe zonele afectate de acnee, nediluată.

În medicina tradițională, frunzele de tătăneasă uscate, măcinate și amestecate cu ulei sau aloe vera până se formează o pastă pot fi folosite pentru reducerea inflamațiilor și a infecțiilor pielii.

Acest remediu poate fi întrebuințat și în escare sau răni deschise cauzate de ulcerul varicos greu vindecabil.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Herbal Encyclopedia, Comfrey: http://www.cloverleaffarmherbs.com/comfrey/

2. Dr. Axe, Use Comfrey to Soothe Muscles & Joints + Help Relieve Pain: https://draxe.com/comfrey/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.