PĂDUCELUL combate OBOSEALA excesivă a bolnavilor de inimă (+ rețetă)

Păducelul este numit de practicienii medicinei naturiste tradiționale „doctorul inimii”. Înțelepciunea populară s-a arătat vrednică de cercetările științifice care au demonstrat că această plantă este cu adevărat un medicament natural pentru afecțiunile aparatului cardiovascular.

Pe lângă faptul că întărește mușchiul cardiac, reglează aritmiile și acționează ca un sedativ asupra sistemului nervos, păducelul înlătură oboseala resimțită de bolnavii de inimă.

Păducel

În acest scop, se poate folosi sub formă de tinctură. Aceasta se găsește la magazinele naturiste, dar o putem prepara și singuri, din fructe, flori și frunze de păducel.

Iată rețeta:

• 10 g de fructe de păducel
• 10 g de flori de păducel
• 10 g de frunze de păducel
• 100 ml de alcool alimentar de 60 de grade

Plantele se mărunțesc și se pun într-un borcan de sticlă. Se toarnă peste ele alcoolul, se amestecă și se închide recipientul ermetic. Se lasă să stea la macerat 10 zile, timp în care se agită conținutul de 3 ori pe zi.

Alcoolul îmbogățit cu principiile plantelor se strecoară, folosind un tifon gros sau o sită deasă. Evitați ustensilele metalice.

Se păstrează în sticluțe brune (de la tincturi vechi).

_________________________________________________________________________________________________________

Mod de administrare

Se ia câte ½ linguriță de tinctură, adăugată în 50 ml de apă sau ceai, de 3 ori pe zi. Este bine ca durata curei să se stabilească împreună cu medicul specialist.

Această tinctură este recomandată în următoarele afecțiuni:

– nevroză cardiacă
– palpitații
– tahicardie paroxistică
– nervozitate
– oboseală cronică

Efectele apar după 2 luni de tratament. Persoana în cauză va simți o ameliorare în ceea ce privește senzația de oboseală, reducerea dispneei la efort și îmbunătățirea stării generale de sănătate.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Mariana Borloveanu, Tinctura de Păducel Combate Oboseala Excesivă, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 12, 10 octombrie – 1o decembrie 2016, p. 29

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.