LEMNUL-DULCE – medicamentul verde minune al femeilor

Biologul român Virginia Ciocan descrie foarte cuprinzător în una din cărțile sale dedicate plantelor imunitare și adaptogene proprietățile profilactice și terapeutice impresionante ale lemnului dulce.

Această plantă a fost desemnată „medicamentul verde” al anului 2012 de către specialiștii germani de la Universitatea din Wurzburg.

Lemn Dulce

Datorită conținutului de fitoestrogeni, dr. Virginia Ciocan consideră lemnul-dulce un remediu prețios pentru femei. Conține inclusiv un estrogen asemănător estradiolului produs de glandele suprarenale.

Utilizările medicinale ale rădăcinii de lemn-dulce datează de cel puțin 5.000 de ani. Medicii din Tibet o foloseau aproape în toate rețetele, datorită efectelor sale fortifiante asupra organismului și a celor 6 simțuri.

Pe lângă faptul că ajută la tratarea bolilor, lemnul-dulce previne complicațiile, sprijină procesul de recuperare a organismului și mărește eficiența medicamentelor. Este una din plantele care susține longevitatea.

Lemnul-dulce este una din cele mai bogate surse de hormoni din plante, motiv pentru care este recomandat în tratamentul bolilor specifice femeilor:

– ovare polichistice
– infertilitate, frigiditate
– osteoporoză
– simptome de menopauză (bufeuri, transpirații nocturne, iritabilitate)
– hirsutism
– masculinizare
– amenoree

În acest articol puteți găsi modul de administrare a lemnului-dulce în aceste afecțiuni. Însă nu doar femeile pot beneficia de pe urma utilizării acestei plante excepționale, înzestrată cu o mulțime de calități terapeutice:

  • imunostimulatoare, antiinflamatoare, anti-alergice, antidepresive, spasmolitice, diuretice, expectorante, antivirale, antibacteriene, antitumorale, digestive, hepatoprotectoare, febrifuge.

Lemnul-dulce este indicat într-o gamă variată de afecțiuni:

– inflamații interne
– alergii
– intoxicații cu ciuperci otrăvitoare sau stricnină
– tuse uscată sau iritativă, bronșite
– răceală, gripă, febră
– infecții cu virusuri sau bacterii
– gastrită hiperacidă
– ulcer gastric și duodenal
– probleme stomacale cauzate de consumul de aspirină sau alte medicamente
– hepatite virale A, B, C
– ciroză, cancer hepatic
– depresie
– reumatism de orice fel
– mătreață, iritații ale scalpului, peladă (clătire cu infuzie)

Lemnul-dulce se găsește la magazinele naturiste, sub formă de plantă uscată pentru ceai, tinctură sau capsule.

____________________________________________________________________________________________________

Mai multe informații despre modul de utilizare și rețete terapeutice cu lemn-dulce puteți găsi în acest articol.

____________________________________________________________________________________________________

Contraindicații și precauții

Preparatele pe bază de lemn-dulce nu trebuie administrate în cure mai lungi de 4-6 săptămâni. Între cure se fac pauze de 2-3 săptămâni.

Rădăcina de lemn-dulce nu este indicată persoanelor care suferă de boli grave sau avansate: hipertensiune arterială, boli tumorale, hipotiroidie gravă, ciroză avansată etc.

Planta este de asemenea contraindicată pe perioada sarcinii, în paralel cu administrarea de digoxină (un medicament pentru sistemul cardiovascular).

____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene, Lemn-dulce, Editura Universitară, pp. 160-166

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.