COADA-ȘORICELULUI – o plantă medicinală care funcționează întotdeauna

Coada-șoricelului este o plantă medicinală extraordinară, pe care oameni din toate timpurile și locurile au folosit-o timp de mii de ani în scop terapeutic.

Botanista Rosemary Gladstar o consideră o plantă majoră, cu efecte benefice asupra mai multor sisteme din corp. Eficacitatea ei nu poate fi pusă la îndoială niciodată. „Funcționează (aproape) întotdeauna”, spune Rosemary.

La ce putem folosi coada-șoricelului

Coada-șoricelului ajută la relaxarea mușchilor netezi și reduce semnificativ crampeleAre efecte hemostatice extraordinare. „Este planta mea numărul unu pentru oprirea sângerărilor interne și externe”.

Se pot folosi atât florile, cât și frunzele. Frunzele tinere sunt cele mai bune. Acestea se desfac de pe tulpină și se usucă, apoi se pot măcina într-o pulbere fină care se aplică pe rănile care sângerează, stopând rapid inclusiv sângerările nazale.

Este una din cele mai populare remedii diaforetice, care ajută la scăderea febrei prin stimularea transpirației. În acest caz, se recomandă un ceai concentrat de coada-șoricelului (frunze și flori). Se bea în cantități mici, circa ¼ cană pe zi, cu înghițituri mici pe parcursul mai multor ore.

Coada-șoricelului (Achilena millefolium)

Febra nu trebuie redusă totalmente, deoarece ea ajută la eliminarea răului din organism. Și prin faptul că reglează temperatura corpului, coada-șoricelului susține sistemul imunitar.

Coada-șoricelului face parte din categoria plantelor amare care au o acțiune benefică asupra stomacului și ficatului. Se poate folosi în bittere cu efecte stimulatoare asupra digestiei și ficatului congestionat.

Este de asemenea indicată în răceală, gripă și febră

_____________________________________________________________________________________________________

Cea mai bună este coada-șoricelului sălbatică, de culoare roz. Are proprietăți terapeutice mult mai puternice decât soiul cu flori albe.

Nu ezitați să plantați această plantă medicinală valoroasă în grădina proprie, pentru a o putea folosi la nevoie. Nu este pretențioasă. Crește bine și în soluri sărace și dure. Este o supraviețuitoare. În plus, florile sale sunt foarte frumoase și creează o atmosferă și un miros plăcut.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Rosemary Gladstar’s Garden Wisdom, Yarrow: https://www.youtube.com/watch?v=QiVymj446dg

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.