Băutura ANTIACIDĂ care elimină reziduurile metabolice și vindecă afecțiunile asociate cu ACIDITATEA excesivă – dr. Daniel Boarim

Nutriționistul brazilian Daniel Boarim susține că această băutură este adesea folosită în clinicile naturiste din Europa.

Se prepară din tuberculi și semințe și ajută la inhibarea secrețiilor acide ale stomacului. Are capacitatea de a remedia problemele asociate cu excesul de aciditate digestivă.

Utilizată cu regularitate, această băutură poate vindeca ulcerul, gastrita, arsurile stomacului și aftele bucale.

Băutură antiacidă – rețetă

Ingrediente

• 3 linguri de tărâțe de grâu
• 2 linguri de semințe de in
• 700 ml de apă

Preparare

Se pun de cu seara la înmuiat semințele și tărâțele în apă, într-o cratiță. A doua zi, cratița se pune pe foc și se fierbe amestecul preț de 30 de minute, până când semințele de in se transformă într-o masă mucilaginoasă.

Se strecoară și adaugă un decoct de cartofi preparat după această rețetă:

Spălați bine 2 cartofi potriviți și tăiați-i felii, fără să-i curățați de coajă. Puneți-i la fiert cu 3 căni de apă și lăsați-i jumătate de oră. Strecurați lichidul și treceți și cartofii prin sită. Amestecați preparatul cu preparatul de mai sus.

→ Mod de administrare

Această băutură se împarte în 2 rații egale. O porție se consumă înainte de masa de dimineață, pe nemâncate, iar restul se păstrează la frigider și se consumă la prânz.

Cartofii sunt o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile, care ajută la stimulare mișcărilor intestinale, prevenirea constipației, a polipilor și a cancerului de colon.

Prin faptul că reduc absorbția colesterolului din alimente, fibrele ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Sunt benefice și pentru diabetici.

Tuberculii conțin foarte multe vitamine din complexul B și cantități optime de fier, magneziu, fosfor, cupru, potasiu și mangan.

Cartofii roșii sunt bogați în vitamina A, caroteni și zeaxantine, antioxidanți benefici pentru vedere. Quercetina, un alt antioxidant prezent în cartofi are proprietăți cardioprotectoare și anticancerigene.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Dr. Daniel Boarim, Băutura antiacidă (alcalinizantă), Manual Practic de Medicină Naturistă, Editura Păzitorul Adevărului, Făgăraș, 2011, p. 126: http://www.farulsperantei.ro/wp-content/uploads/Manual-practic_Web.pdf

2. Nutrition and You, Potato nutrition facts: http://www.nutrition-and-you.com/potato.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play