Bitterul suedez vindecă orice boală? – elixirul din farmacia Domnului

Acum vreo câteva decenii, Maria Treben – o fitoterapeută din Austria a descoperit în urma experimentelor sale pe plante un leac capabil să trateze orice fel de boală: Bitterul Suedez.

Legenda spune însă că Bitterul Suedez a fost inventat de alchimistul Paracelsus, care a dorit să creeze un elixir al nemuririi, capabil să prelungească viaţa şi tinereţea.

Bitterul suedez - miracolul din farmacia Domnului

Bitterul suedez – miracolul din farmacia Domnului

El a descoperit atunci Bitterul Suedez, a cărui faimă a căzut într-un con de umbră, fiind păstrat ca tradiţie numai într-o familie de medici din Suedia.

Medicul Klaus Samst a readus bitterul în atenţia publicului, fiind preluat apoi de către Maria Treben.

Bitterul Suedez – beneficii uluitoare

Bitterul este o tinctură miraculoasă, un mix ingenios preparat din 32 de plante amare, pure:

  • anghinare, genţiană, tintaură, angelică, coajă de portocal amar, pelin, cicioare, coada-şoricelului, păpădie.

Toate aceste plante au o acţiune terapeutică profundă şi completă la nivelul organismului uman, tratând de la cele mai simple dureri de cap şi indigestii, până la maladii canceroase şi boli de piele incurabile.

Bitter suedez pentru uz intern

• Indigestie, balonare. Se ia câte o linguriţă în jumătate de cană de apă, de 4 ori pe zi, înainte de masă.

• Afecţiuni hepatice. Se ia câte o linguriţă, de 3 ori pe zi, diluată într-o cană cu apă, pe stomacul gol. Cura durează 2-3 săptămâni, se face pauză de 7 zile, apoi tratamentul se poate relua. Principiile amare ale bitterului curăţă ficatul şi regenerează celulele hepatice.

• Infecţii renale, cistite. Se ia câte o linguriţă de bitter, de 4 ori pe zi într-o cană cu apă, până la un litru pe zi. În caz de dureri mari, se fac aplicaţii cu bitter sub formă de comprese calde pe zona rinichilor sau a vezicii urinare.

• Boli de inimă şi colesterol mare. Se iau câte 3 linguriţe de bitter suedez, diulat în apă, timp de 2 luni. Acest tratament scade nivelul colesterolului, redă elasticitatea vaselor de sânge şi întăreşte inima.

• Diabet. Se iau câte 3-4 linguriţe de bitter suedez pe zi, dizolvate în apă. Tratamentul este recomnadat pentru efectul antiinflamator asupra pancreasului.

• Boala canceroasă. Se ia câte o linguriţă de bitter suedez diluată într-o jumătate de pahar de apă, de 3 ori pe zi înainte de mese. Scade febra, creşte pofta de mâncare, reduce greaţa şi stimulează imunitatea.

• Gută, reumatism. Se ia câte o linguriţă de bitter suedez diluat într-o cană cu apă, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Cura durează 3 luni, se face pauză de o lună, apoi se poate relua. Bitterul ameliorează durerile reumatice prin eliminarea toxinelor de la nivelul întregului corp.

• Boli de piele. Se ia câte o linguriţă de bitter dizolvat într-un pahar cu apă, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratează acneea, eczemele, infecţii cu ciuperci, bacterii pe piele.

Bitter suedez pentru uz extern

– Se aplică comprese cu bitter suedez pentru dureri de cap, tulburări nervoase, arsuri, răni, cicatrice, luxaţii, entorse, înţepături de insecte.

În cazul aplicaţiilor externe cu bitter, se va aplica un strat de cremă de gălbenele înainte de tratament, pentru protecţia pielii.

! Citeşte mai multe despre reţeta de preparare a bitterului suedez original.

Bitter suedez – Precautii şi contraindicaţii

Atenţie! Bitterul suedez conţine alcool, şi nu se administrează niciodată nediluat. Este contraindicat intern femeilor gravide. Se poate folosi însă extern, sub formă de comprese.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


9 comentarii

  1. DA!!! este miraculos ! avem o „relatie” de 25de ani ! <3

  2. da sunt o ”fana ” a biterului face minuni

  3. Mi-au placut articolele .As vrea sa folosesc si eu bitterul suedez. Dar unde il gasesc

  4. Asa este, numai ca la noi s-au pastrat pe piata doar picaturile Bano, foarte scumpe fata de alte produse similare.
    In urma cu cativa ani faceau si scandic distileries, cred ca si cei de la natura plant; insa toate au diparut in mod miraculos, si a ramas acest produs de trei ori mai scump.
    Poate est licenta, poate theriakul venetian , care ridica pretul. insa nu ar trebui sa fie o problema. S-ar putea face un produs Bitter svabesc, sau sasesc , sau tiganesc, sau „de Sibiu”, totul este sa aiba compozitie apropiata si efecte similare.
    Eu am lucrat intr-un mediu cu incarcatura biologica mare, si imi era foarte util, nici unul din produsele actuale nu are acelasi efect. A mai fost biterul Riviera, foarte bun, insa a disparut si asta.
    Au aparut o multime de minuni , pline de scortisoara si cuisoare, pe care le poti arunca la toaleta.

  5. Biterul suedez poate fi luat de cei care au boala celiacs?(intoleranta la gluten?)

  6. Bitterul suedez este bun și pentru vene sparte și varice? Dacă da cum se folosește?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.