O mână de NUCI pe zi îmbunătățește starea de SPIRIT și previne deteriorarea CREIERULUI

Este concluzia unui studiu clinic recent, realizat în anul 2016. Nu este prima dată când cercetătorii ne dezvăluie faptul că nucile au beneficii importante pentru sănătatea noastră, îndeosebi pentru inimă și creier.

Nucile conțin foarte mulți compuși cu potențial neuroprotector, precum melatonină, Omega-3, polifenoli, vitamina E și acid folic (vitamina B9).

O Mână de Nuci pe Zi

Studiul de față a investigat efectele consumului de nuci asupra dispoziției la persoane sănătoase. În acest scop, au fost selectați 64 de studenți.

Participanții din grupul de intervenție au consumat câte 60 g de nuci pe zi, timp de 6 săptămâni. Rezultatele au arătat că nucile au îmbunătățit starea de spirit la tinerii non-depresivi, sănătoși.

Autorii acestui studiu au concluzionat că aceste îmbunătățiri asupra persoanelor tinere ar putea fi obținute și pe vârstnici.

Studiile experimentale au demonstrat că nucile, consumate cu regularitate, au capacitatea de a combate depresia și declinul cognitiv, îmbunătățind semnificativ sănătatea mentală.

Un studiu din 2014, efectuat la Universitatea Tufts din Boston a arătat că o dietă bogată în nuci are efecte benefice asupra funcțiilor cognitive.

Incidența crescută a tulburărilor neurodegenerative cronice în societatea actuală a devenit îngrijorătoare deoarece acestea afectează calitatea vieții celor suferinzi și totodată cresc povara financiară a sistemului de sănătate.

Dieta și stilul de viață au un impact important asupra progresiei declinului cognitiv. Lipsa de mișcare fizică, fumatul, alimentația nesănătoasă și expunerea la toxinele din mediu cresc riscul de stres oxidativ și inflamații.

Alimentele bogate în antioxidanți și compuși antiinflamatori au un rol esențial în prevenirea afecțiunilor neurodegenerative. În plus, acestea reprezintă o strategie mult mai ieftină pentru controlul acestor boli.

Nucile sunt foarte bogate în antioxidanți și grăsimi bune (acizi grași polinesaturați) care susțin sănătatea cerebrală. Compușii fenolici din nuci reduc stresul oxidativ și inflamator asupra celulelor creierului și îmbunătățesc semnalizarea inter-neuronală, crescând astfel șansele generării de noi neuroni (neurogeneză).

__________________________________________________________________________________________________

Bibliografie

1. Pribis P., Effects of Walnut Consumption on Mood in Young Adults-A Randomized Controlled Trial, Nutrients, 2016 Oct 25;8(11). pii: E668: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27792133

2. Poulose SM, Miller MG, Shukitt-Hale B., Role of walnuts in maintaining brain health with age, J Nutr. 2014 Apr;144(4 Suppl):561S-566S. doi: 10.3945/jn.113.184838. Epub 2014 Feb 5: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24500933

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.