Cum să faci frișcă din lapte dulce – o rețetă ingenioasă, fără zahăr!
Puține gospodine știu că pot face frișcă din lapte dulce. Rețeta este foarte simplă și ingenioasă. Oricine ar trebui să o știe și să o aplice la nevoie.
Un mare avantaj al acestei versiuni este că are mai puține calorii și poate fi făcută inclusiv fără zahăr.
Frișca obținută din lapte dulce este cremoasă și gustoasă. O puteți folosi la prăjituri, torturi sau băuturi.
Modul de preparare este cât se poate de simplu și rapid. Salvați rețeta și dați-o mai departe pentru ca și altora să le fie de folos.
Această frișcă poate fi realizată și în versiune vegană sau potrivită și pentru persoanele care au intoleranță la lactoză, dacă se folosește un lapte vegetal și o gelatină vegană.
Frișcă din lapte dulce – rețetă
Ingrediente
• 1 cană de lapte integral
• 1 linguriță de gelatină
Ingrediente opționale
• îndulcitor după gust: stevia green sugar sau eritritol
• 1 linguriță de esență de vanilie (v-o recomand pe aceasta naturală)
Mod de preparare
Începeți cu gelatina. Puneți-o într-un bol mic și amestecați-o cu 2 lingurițe de apă. Lăsați-o la înmuiat câteva minute.
Puneți laptele la încălzit într-un ibric sau într-o crăticioară. Nu trebuie să atingă punctul de fierbere, ci numai să se încălzească.
Laptele cald se ia de pe foc și se adaugă gelatina hidratată. Amestecați bine și turnați compoziția într-un bol răcit în prealabil în frigider. Dați-l în frigider pentru circa 10 minute.
Cumpără esență de vanilie naturală
Scoateți vasul și bateți laptele cu mixerul la viteză mare, preț de 5-7 minute. Ustensilele de la mixer trebuie să fie și ele răcite în frigider.
Mixați compoziția până când capătă o consistență cremoasă, care seamănă cu frișca. Acum se pot adăuga îndulcitorul și esența, în timp ce mixerul merge.
Frișca obținută se poate folosi imediat în rețeta dorită, sau se pune într-un borcan cu capac și se păstrează la frigider pentru a fi utilizată mai târziu. Rezistă la rece până la 2-3 zile.
Moduri de utilizare
Frișca din lapte poate fi folosită la fel ca frișca din smântână, în special la ornarea de torturi și prăjituri.
Se poate adăuga în cafea, ciocolată caldă, cappuccino sau se folosește ca topping pentru clătite, brioșe, înghețată etc.
O puteți servi și cu fructe (ex. salată de fructe).
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
S-a tăiat frișca? Fă unt din ea – rețetă ingenioasă!
O lingură de apă repară ca prin minune maioneza sau icrele tăiate
Cum să faci praf de copt în casă, fără E-uri, aluminiu sau gluten – rețetă simplă, din 2 ingrediente
Sos de caramel fără zahăr rafinat, unt sau lapte – gata în 5 minute, fără fierbere!
Sursă rețetă: Călător în România: https://calatorinromania.com/?p=35333&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2Zplfd3MXqYzdFECzREbgVzY5onmJkAgFSBHq1Ml28qquqxLTOauaYHdA_aem_55PbjHQnsyRr_D69hKocEw