Udați plantele de interior cu apă și usturoi – le ajută să treacă iarna cu bine

Poate că ați mai auzit până de efectele benefice pe care le are apa cu usturoi asupra plantelor în ghiveci, poate că nu. În orice caz, recomandăm să testați singuri această soluție.

Cei care au încercat-o mărturisesc că este foarte utilă pentru sănătatea plantelor și a florilor din casă.

Udati plantele cu apa si usturoi

Udati plantele cu apa si usturoi

Plantele de interior au un dublu rol. În primul rând, creează o atmosferă naturală și plăcută în orice încăpere. În al doilea rând, eliberează oxigen, iar unele specii sunt înzestrate cu proprietatea de a filtra aerul de impurități.

De pildă, se spune că feriga de cameră are capacitatea de a reduce nivelul de radiații emise de aparatele electrocasnice.

Crinul Păcii (Spathipyllum), limba soacrei (Sansevieria), Dracena, iedera, ficusul și floarea Flamingo (Anthurium) sunt câteva exemple de plante decorative prin frunze, care curăță aerul din casă.

Citește și – 9 plante de interior care purifică aerul de toxine și compuși nocivi

Usturoiul – un antimicrobian cu spectru larg 

Usturoiul este un aliment benefic nu doar pentru sănătatea noastră, ci și a plantelor. Foarte mulți cresc consumul lui în sezonul rece, pentru a-și întări rezistența la microbi și la infecții.

Asta deoarece usturoiul este deopotrivă antibacterian, antiviral, antifungic și antiparazitar.

Studiile au arătat că este eficient împotriva unui spectru larg de patogeni dăunători, precum specii de Stafilococi, Salmonella, Vibrio, Mycobacteria sau Proteus, Cytomegalovirus, virusul gripal B, viursul paragripal, rinovirusul uman, vaccinia virus, virusul herpetic 1 și 2, Candida albicanis, Saccharomyces cerevisiae, Aspergillus fumigatus sau Giardia.

Dacă veți uda plantele de interior cu apă și usturoi, le veți ajuta să aibă o imunitate mai bună la boli și dăunători.

Apa cu usturoi pentru udarea plantelor

Ingrediente

  • 2 căței de usturoi
  • 1 litru de apă

Metodă

Turnați apa într-un borcan. Desfaceți cojile de pe cățeii de usturoi și adăugați-le în apă. Tocați și usturoiul mărunt și adăugați-l în apă.

Închideți borcanul ermetic și agitați-l energic să se amestece ingredientele. Lăsați usturoiul la macerat 24 de ore.

Strecurați soluția și turnați-o într-o sticlă cu pulverizator.

Apa „usturoiată” poate fi folosită atât pentru stropirea frunzelor, cât și pentru udarea plantei la rădăcină.

Ca efect, usturoiul împiedică îngălbenirea frunzelor și atacul musculițelor.

Totodată, plantele își recapătă vigoare și vor rezista mai bine la temperaturile reci de peste iarnă.

Apa cu usturoi are cele mai bune efecte la orhidee. Așadar, nu ezitați să folosiți acest preparat și la ghivecele cu orhidee. Udați doar pământul, fără să îl aplicați pe flori.

Surse articol:

1. Rețete Ușoare, Plantele de cameră și apa cu usturoi! Experiment: https://retete-usoare.eu/plantele-de-camera-si-apa-cu-usturoi-experiment/
2. Peyman Mikaili, Surush Maadirad, Milad Moloudizargari, Shahin Aghajanshakeri, and Shadi Sarahroodi, Therapeutic Uses and Pharmacological Properties of Garlic, Shallot, and Their Biologically Active Compounds, Iran J Basic Med Sci. 2013 Oct; 16(10): 1031–1048: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3874089/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.