3 pesticide și insecticide naturale eficiente

Expunerea la pesticide face 200.000 de victime anual, potrivit unui raport recent al United Nations. Alte câteva milioane de oameni se îmbolnăvesc din cauza acestor toxine, despre care nu știm și nu bănuim nimic.

Pesticidele au fost asociate cu daune severe la nivel cerebral și boli grave, precum cancer, Parkinson, tulburări de dezvoltare, depresie și sterilitate.

Solutii naturale impotriva insectelor daunatoare

Solutii naturale impotriva insectelor daunatoare: Evening tao – www.freepik.com

Vestea bună este că recuperarea organismului este posibilă, prin renunțarea la produsele chimice de orice fel – alimentare, industriale, farmaceutice, cosmetice.

Citește și – Pesticidele cauzează boli grave (studii)

3 pesticide și insecticide naturale

Cei de la „Branch Basics” ne oferă o listă de pesticide și insecticide naturale, care pot fi folosite în siguranță pentru controlul insectelor dăunătoare.

Uleiuri esențiale

Țânțarii și căpușele se numără printre cele mai „populare” insecte ale verii. Este important să știm că să le combatem, deoarece aceste insecte pot fi purtătoare de boli.

Nu putem folosi însă orice fel de produs, deoarece ceea ce punem pe piele poate ajunge în fluxul sanguin.

Insecticidele din comerț conțin toxine care pot ajunge ușor în corpul nostru. Copiii mici sunt în mod special afectați, deoarece sistemul lor imunitar nu este dezvoltat complet.

Un spray eficient contra țânțarilor și căpușelor poate fi făcut în casă, din uleiuri esențiale.

Potrivit studiilor, cele mai eficiente uleiuri esențiale împotriva căpușelor sunt: uleiul de lemongrass, uleiul de cimbru, uleiul de rozmarin și uleiul de geraniu. Funcționează și împotriva țânțarilor.

Citește și – 10 insecticide naturale pentru legume și pomi – cele mai bune rețete!

Spray din uleiuri esențiale contra țânțarilor și căpușelor

Ingrediente

  • 20-30 de picături de ulei esențial (unul din uleiurile recomandate mai sus, sau un amestec)
  • 4 linguri de apă de hammamelis (100%)
  • apă distilată

Metodă

Aveți nevoie de 1 sticlă tip spray de 450 ml în care veți pune uleiurile esențiale și apa de hamammelis. Completați până sus cu apă distilată.

Agitați recipientul pentru omogenizare. Pulverizați pe piele.

Spray din ardei iute contra gândacilor, iepurilor și veverițelor

Cu atât mai imperios este să folosim pesticide naturale în grădină. Este păcat să investim timp, bani și efort pentru a crește o grădină de legume dacă o stropim cu pesticide și substanțe toxice.

Un spray eficient contra dăunătorilor mai mari este cel pe bază de ardei iute.

Ingrediente

  • 1-2 linguri de cayenne măcinat
  • 10-20 de picături de săpun natural
  • 1 litru de apă

Metodă

Amestecați toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator și agitați bine, pentru omogenizare. Aplicați soluția obținută direct pe plante.

Citește și – Insecticid puternic din ceapă, usturoi, scorțișoară și ardei iute

Soluții contra furnicilor de zahăr

Dacă vă confruntați cu o invazie de furnici de zahăr, încercați să depistați sursa provenienței lor. Înlăturați apoi orice urmă de zahăr, miere sau altă mâncare căzută. Curățați bine casa.

Aplicați apoi un amestec natural, creat din:

  • 5 linguri de pulbere de ardei iute
  • 5 linguri de piper negru
  • 5 linguri de pudră de usturoi
  • ½ cană de sare
  • 1 cană de paprika

Dacă furnicile au supraviețuit acestui amestec de condimente, încercați pământul de Diatomee (Diatomit). Presărați-l pe zona invadată de furnici sau pe locurile prin care pătrund în casă.

Diatomit poate fi folosit și contra moliilor, gărgărițelor, fluturilor, păduchilor, puricilor, gândacilor, musculițelor, ploșnițelor, viespilor, păianjenilor, viermilor și termitelor.

Diatomit este natural, însă poate provoca tulburări respiratorii în urma unei expuneri de durată la mirosul acestuia. Pentru orice eventualitate, purtați o mască de protecție.

Puteți cumpăra Diatomit de – AICI.

Pentru a preîntâmpina apariția insectelor dăunătoare în casa și curtea dvs., încercați să păstrați locuința curată. Aspirați săptămânal, curățați bine suprafețele, ștergeți praful, duceți gunoiul la timp, păstrați alimentele în condiții de igienă.

Sursă articol: Marilee Nelson, 5 Natural Pesticides That Really Work, Branch Basics: https://branchbasics.com/blog/5-natural-pesticides-that-really-work/

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.